Ultra deb*l, úchyl, sperma lije prase! Politici to nevydrželi a pustili se do umělce

Praha - Filosof a vysokoškolský pedagog Milan Kohout se na internetu pochlubil další ze svých uměleckých performancí. V reakci na antiislámské komentáře odpůrce islámu Martina Konvičky nalil do nádoby se svěcenou vodou v polském kostele své sperma. Proti tomu se ostře ohradil lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský.

Jeden z nejstrašnějších jevů, doprovázející dnešní situaci ve světě, je obnovený nástup všech možných náboženství. Náboženství se opět stávají páteří moci v různých státech sveta. To je nejstrašnější prohrou našich atheistických snah po několik generaci. Sekulární systémy, které byly nadějí, že se konečne zbavíme odporných a mozkům diktujících náboženství, byly křesťanskou Evropou a Amerikou na Středním východě zničeny. Místo nich se vylíhly extremním islámem zcelené skupiny, přebírající moc po sekulárních systémech," napsal před pár dny na svůj facebook Kohout.

//

(in English lower)Mili pratele,jeden z nejstrasnejsich jevu, doprovazejici dnesni situaci ve svete, je obnoveny...

Posted by Milan Kohout on 13. srpen 2015

Shromáždil jsem trochu svého spermatu, které, jak se domnívám, musí obsahovat genetickou informaci o mém atheismu (jsem přesvědčen, že je lidský mozek evolučne naprogramován na atheismus) a zředil jsem ho ve "svěcené vodě". Pak jsem obsah nádobky vlil do křtitelnice velkého polského kostela, doufaje, že se moje semeno vsákne do kůže krizujících se křesťanů, a tím je geneticky konvertuje k atheismu," dodal a celou scenérii ilustroval fotkami, na nichž svůj čin provádí.

Do kropenky v kostele lije sperma pouze prase! tvrdí Zdechovský

Proti tomuto činu se ostře ohradil lidovecký europoslance, který tvrdí, že "nalít své sperma do kropenky, kterou si navíc plete s křtitelnicí, a fotit si lidi, kteří se jím křižují, může jen psychicky narušený člověk nebo „prase"." Tento čin podle něj není "ničím omluvitelný a jeho autor by měl být hospitalizován."

"Když někdo, kdo učí na vysoké škole, nalije své sperma do kropenky v polském kostele a ukájí se pohledem na věřící lidi, kteří se jím křižují, je to prostě deviant, který nemá na Vysoké škole co dělat. Spousta deviantů totiž své chování stupňuje. A když je včas nezastavíme, mohou mít falešný pocit, že je jejich jednání v pořádku. Není. Pokud chtěl Milan Kohout ukázat svůj ateismus, měl 100 způsobů, jak se mohl například skrze umění nebo články veřejně vyjádřit. Dnešní doba nikomu nebrání říkat své názory a praktikovat určitý druh chování. Nicméně má to své hranice a těmi je svoboda druhých. Prostě tento čin je bez jakýchkoliv diskusí přes čáru a v normální společnosti musí být po zásluze odsouzen a potrestán," dodal v prohlášení, které poskytl serveru EuroZprávy.cz.

Podle něj by navíc "úchylové na vysokých školách učit neměli." "Moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného. Tak jako jsem nesnášel jako dítě v době hluboké totality, když některé děti ničily rozpadající se synagogu nebo náhrobky na zarostlém židovském hřbitově, tak nelze přejít ani čin Milana Kohouta," podotkl.

"Respektuji druhé, abych si zasloužil respekt sám sebe. Přestože nejsem žid, respektuji jejich náboženství, historii a kulturu. Vždy, když společnost morálně upadla na úroveň pana Kohouta, začaly se stavět koncentráky pro židy nebo pracovní tábory pro věřící katolíky. Proto je nutné vyjádřit pohrdání člověkem, který klesl tak nízko ve své ubohosti. Chování pana Kohouta je deviantní. A devianti by prostě na vysokých školách učit neměli. Dělat vysokoškolského učitele totiž vyžaduje určité morální kvality. A tímto svým činem ukázal pan Kohout, že je buď nemá, nebo pro svou nemoc mít nemůže," dodal Zdechovský.

Přidal se k němu i jeho stranický kolega a ministr zemědělství Marian Jurečka, který na twitteru uvedl: "Vylít vlastní sperma do kropenky v kostele, to už musí byt dotyčný opravdu ultra debil. To by hned tak někoho nenapadlo.. Fakt někoho učí??"

Nenávistné výkřiky, reaguje Kohout

Na Kohoutovu hlavu se sneslo mnohem více kritiky, proto se k ní na svém profilu na facebooku filosof vyjádřil obecně. "Začaly mně docházet zprávy o tom, jak mě hned běžela iniciativně jakási katolička udat na polské velvyslanectví a už se ve své pokrytecké a zakomplexované "křesťanské lásce" těší, až mě náboženská policie dosmýká do Polska, kde mě inkviziční soudy pošlou na léta do těžkého žaláře. Udávání je zřejmě jedna z katolických hodnot. Ostatně zdvižené pravice řady katolických kněží za války jsou toho důkazem. Dostaly se ke mně nenávistné výkřiky jakési zhnusené pražské katolické starostky. Přišla žádost o přísné potrestání od pravicového předsedy jakési patriotické strany, jinak se prý, světe zboř se, svět zboří. Zasypaly mě hromady výkřiků žádajících okamžité zatčení a transportování v železech do rukou polských katolických soudů a ty že mě odsoudí k trestu smrti, což by prý odstrašilo další, kteří chtějí urazit jejich katolickou víru v jakéhosi fantasmagorického boha. A některé umírněnější reakce žádaly jen vyhoštění ze země a zabavení majetku," reaguje Kohout.

//

Milí přátelé, řekněte mně, je rozdíl mezi radikálním islámem a docela obyčejným místním katolictvím?Totiž poté, co...

Posted by Milan Kohout on 15. srpen 2015

"Ale propřírodo, to jsou přece úplně stejné reakce jako těch islámských náboženských šílenců, tak háklivých na jejich rovněž vymyšleného boha!!!A co je velmi ilustrativní vzhledem k respektu k západním demokratickým hodnotám stavícím na presumpci neviny, vůbec, ale vůbec nikdo se z těch uražených křesťanů katolíků a jejich nohsledů nezeptal, jestli nebyla celá performance jen uměle vykonstruovaná a iluzorní a jestli jsem skutečně nalil do křtitelnice své semeno či jen vodu, zdali v té láhvi bylo vlastně jakési semeno, či jen trochu rozmixovaný bílek od snídaně v hotelu!!!" dodal.

Související

Více souvisejících

Milan Kohout Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL)

Aktuálně se děje

před 13 minutami

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ebráhím Raísí

Nadaný student čelící obvinění z porušování lidských práv. Kdo byl íránský prezident Ebráhím Raísí?

Ebráhím Raísí byl íránský politik a duchovní, který od srpna 2021 zastával funkci prezidenta Íránu. Narodil se 14. prosince 1960 v Mašhadu, druhém největším městě Íránu a důležitém náboženském centru. Byl členem konzervativního křídla íránské politiky a dlouholetým příslušníkem Revolučních gard, což mu poskytlo značný vliv v politických a vojenských kruzích.

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno včera

Policie SR, ilustrační fotografie.

Atentát na Fica: Vyšetřuje se i teorie, že pachatel nebyl osamělým vlkem

Vyšetřovatelé se v případu středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zabývají i možností, že pachatel Juraj C. nebyl osamělým vlkem, řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v neděli. Upozornil, že spolupachateli nebyli dva lidé z Handlové, jak se šířilo na sociálních sítích. 

Aktualizováno včera

Írán se obává o prezidenta Raísího. Prezidentský vrtulník havaroval

Nejasný je osud iránského prezidenta Ebráhíma Raísího po havárii jednoho ze tří vrtulníků v konvoji, který politika převážel. Íránská média zprvu podle světových agentur informovala o "tvrdém přistání". Úřady se strojem ztratily kontakt, probíhá rozsáhlé pátrání. Raisí má být v ohrožení života. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy