Tohle jste fakt pos*al! Exministr Langer posílá ostrý vzkaz známému miliardáři

Praha – Zurušení stránky hnutí Silám v České republice nechceme pobouřil také některé politiky. Bývalý ministr vnitra a člen ODS Ivan Langer v té souvislosti pokládá zásadní otázku: „Co je větší ohrožení Svobody slova: Zamlčené slovo nebo Vyslovené slovo?!“ A zakladateli Facebooku posílá jasný vzkaz.

„Pane Zuckerbergu, dovolte mi položit otázku," začíná svůj příspěvek na socuální síti Langer. „Je pro vás svoboda slova jen investičním nástrojem? Je pro vás svoboda projevu jen finančním výdělkem?" táže se český politik Marka Zuckerberga.

A hned ho žádá o vysvětlení. „Tvoříte 'nový řád' podle 'osvědčených' pravidel? Tvoříte 'nového člověka' podle 'vlastních' pravidel?" pokračuje v pokládáni otázek Langer.

Zakladateli Facebooku exministr vnitra připomíná, že „svoboda slova a projevu, kterým dal větší sílu, není jeho" a že tato svoboda je silnější než celý Facebook.

„Pane Zuckerbergu, dovolte mi Vás poučit: Můžete bránit někomu mluvit, ale nezabráníte mu tím myslet! Můžete bránit někomu psát, ale nezabráníte mu tím konat! Pane Zuckerbergu: Nobody's perfect, ale tohle jste fakt pos*al!" dodává ostře Langer.

Související

Je symbolické, že v době, kdy ÚSTR strádá a chátrá, tak se do čela kabinetu dostal agent komunistické tajné policie a bývalý člen KSČ, řekl bývalý ministr Ivan Langer (vpravo) na křtu knihy Vetřelci na vnitru, kterou napsal poslanec Pavel Žáček o projektu Otevřená minulost, za nímž právě expolitik stojí. Rozhovor

Babiš se stal vůdcem poražených z Listopadu 1989. Bojím se, že jsme si ani za jeho vládnutí nesáhli na dno, říká Langer

Bývalého ministra vnitra a informatiky Ivana Langera vůbec nepřekvapuje, že se premiér Andrej Babiš a jeho hnutí ANO těší tak obrovské podpoře některých lidí, i když ministerský předseda čelí řadě problémů a skandálů. „Andrej Babiš se stal vůdcem poražených z Listopadu 1989. Jasně řekl, že za jejich životní a osobní neúspěch nemohou oni sami, ale jsou za něj odpovědní členové minulých vlád, kteří zde kradli a zničili tuto zemi. A slíbil jim jakousi odplatu, která spočívá v tom, že on tady vše napraví. Jeho voliči na takovou rétoriku slyší,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro EuroZprávy.cz Ivan Langer, který je stále členem ODS.

Více souvisejících

Ivan Langer Islám v České republice nechceme (IvČRN) Mark Zuckerberg (majitel sítě Facebook)

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy