Jsou to miláčci. A pro většinu lidí jsou v p*deli. Konvička po invazi IS peprně okomentoval své kritiky

Praha – Pořádný rozruch v neděli v Praze vyvolal odpůrce islámu Martin Konvička a příznivci jeho Iniciativy. Na Staroměstském náměstí sehráli fingovanou invazi bojovníků Islámského státu do Česka, čímž vyvolali značně rozporuplné reakce. Sám Konvička po akci uvedl, že cílem toho všeho bylo „šokovat“. A na sociálních sítích dodal víc.

„Emír al Bartákí organizuje bičování slečny "Refugees welcome", za to, že pokouší dobré vojáky alláhovy. Z korby přihlíží Abdulláh al Konví, vrchní imám pražský. Opodál kozička Ajša," komentoval jednu z fotek z akce Konvička.

Zároveň poděkoval všem, kteří se na akci podíleli. „Sám bych z toho, co jsme spáchali, nezvládl NIC. Fakticky si, pičovolekámo, říkám, čím jsem si jen zasloužil tak dobré přátele," přiznal.

Psali jsme:
Vlajky ISIS a střelba v centru Prahy: Zasahovat musela policie Chtěli jsme šokovat, tvrdí Konvička, Kreténismus, oponuje Chovanec
 

Konvička, který se za stranu Alternativa pro ČR uchází o post v Senátu, také sdílel video Alternativy, které má ukazovat, že akce probíhala – na rozdíl od toho, co uváděla média – klidně. „Jedno video naprosto nesestříhané a proto dlouhé z kterého si můžete sami udělat úsudek, jak média lžou. Všimněte si servírky v modrém, to je ta, co tvrdila, že tam mají zraněné a utekli jim hosté," napsala strana ke zveřejněnému videu.

Na akci obratem zareagovali také čeští politici. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) mluví o „kterénismu", šéf TOP 09 Miroslav Kalousek se divil, že organizátoři nebyli zatčeni. Dodal, Źe důsledky takového činu mohly být „fatální". „Jsou to miláčci...a pro většinu národa jsou naprosto v p*deli," dodal k tomu Konvička.

Související

Martin Konvička

Muslimy do masokostní moučky? Žalobce dal Konvičkovy výroky k ledu

České Budějovice - Českobudějovické státní zastupitelství zastavilo stíhání bývalého předsedy Bloku proti islámu Martina Konvičky kvůli jeho výrokům. Informovala o tom dnes Česká televize. Justice se případem zabývala přes dva roky. Konvička byl kvůli svým prohlášením na internetu stíhán pro podezření z podněcování k nenávisti vůči islámskému náboženství.
Miloš Zeman, prezident ČR

Zeman by si pražskou kavárnu musel vymyslet, i kdyby neexistovala, míní politolog

Praha – Politolog Milan Znoj se zamýšlí nad působením českého prezidenta Miloše Zemana. Označuje ho za plebiscitního prezidenta, který hojně využívá populistických manévrů. Lidé, co na něj házeli vajíčka k výročí 17. listopadu na Albertově v roce 2014, byl dav, který Zeman pojmenoval jako pražská kavárna a intelektuálové odcizení lidu, píše na blogu serveru Aktuálně.cz Znoj.

Více souvisejících

Martin Konvička

Aktuálně se děje

před 53 minutami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

před 1 hodinou

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Neapol zasáhlo nejsilnější zemětřesení za 40 let. Itálie upravuje plány evakuace

Italskou Neapol v pondělí večer zasáhlo zemětřesení o síle 4,4 stupně. Podle italských médií šlo o nejsilnější otřesy v oblasti za posledních 40 letech. Způsobily mírné škody v Neapoli i v epicentru, jímž bylo město Pozzuoli. Evidovány jsou praskliny ve zdech či spadlé římsy, uvedl mluvčí hasičů pro CNN. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy