Náckové uznají výsledek voleb, demokrati zapalují auta a vytahují rudé trenýrky. Komentátor se vysmívá elitám i jejich příznivcům

Praha – Někdejší člen ODS a současná postava Alternativy pro Českou republiku 2017 Petr Štěpánek si ve svém novém komentáři vzal na paškál nejen elity. Především se zaměřil na to, jak se chovají ti, kteří tyto elity podporují.

„Pro zjednodušení jim říkejme třeba demokraté a fašouni. Jenže kteří jsou kteří? Když se rozhlédneme po současném světě, v mnoha zemích uvidíme, že obyvatelstvo se názorově dělí přibližně půl na půl. Přičemž ona dělící linie nevede tak jako dříve ani tak po pravolevé ose, nýbrž spíše podle přístupu k civilizačním otázkám, respektive podle sympatií či antipatií ke stávajícím mocenským elitám, jež svět přivedly do současného, nepříliš povzbudivého stavu," vysvětluje Štěpánek na svých stránkách.

Pro jistotu ale dodává, že slovo elity nemá rád, protože je to podle něj pouze označení pro ty nahoře, nikoli značka jakékoli kvality. „Ta první polovina, jež stávající mocné podporuje a volí, sama sebe považuje za demokraty a humanisty, zatímco tu druhou polovinu neváhá nálepkovat jako extremisty, populisty, fašisty, xenofoby, nácky, venkovany či burany (můžete si vybrat) a více či méně jimi opovrhuje," tvrdí politik a komentátor.

Psali jsme:
Havloidi, političtí gauneři, pakáž. Jděte se vycpat, šašci! Tohle se Horáčkovi, Hermanovi a spol. líbit nebude
Generace spratků huláká, pohrdá tradičními hodnotami. Máme ji i u nás, rozjel se politik Tvrdá kritika ČT: Funguje jako totalitní zločinecká informační organizace. Lidé ale nejsou idioti
 

Rozdíly v chování obou skupin se podle něj projevují především době voleb, jako byly v nedávné době třeba ty v Rakousku či USA. „A zatímco ti nálepkoví extremisté, populisté, fašisté, xenofobové, náckové, venkované a burani (můžete si vybrat) prostě respektují, že vyhrál ten druhý, viz Rakousko a Hoferovi příznivci, ti údajní demokraté z první skupiny se srocují v ulicích, křičí, že ten zvolený není jejich prezident, vymýšlejí dodatečné kličky jak výsledek zpochybnit, ba dokonce otočit, a občas i zapalují auta, viz USA a příznivci Clintonové nebo Velká Británie a ti, co projeli brexit, či u nás Karlovi pohrobci, jejichž bojovou zástavou jsou červené trenýrky," nebere si servítky Štěpánek.

„Že to tak v demokracii chodí, že vyhrát může jen jeden a že to nemusí být zrovna ten můj favorit, že normální je výsledek akceptovat a o změnu podle svého gusta usilovat až zase příště, tohle ti lidé, údajní demokraté, neakceptují. Demokracii totiž uznávají pouze tehdy, když je po jejich," zlobí se.

A co z toho podle něj plyne? „Nabízí se pochopitelně otázka, kdo že je to tedy vlastně demokrat. A odpověď? Jisté je, že tihle pseudoelitáři, kteří se považují za majitele jediné pravdy – zaznamenal jsem, že někdo jim docela trefně říká liberálfašisté –, to rozhodně nejsou. A naopak, ducha demokracie v sobě mnohem více mají ti opovrhovaní, údajní extremisté, populisté, fašisté, xenofobové, náckové, venkovani a  burani (můžete si vybrat). A co je vůbec největší tragedie? Presstituti v žoldu liberálfašounů, kteří tenhle pokřivený obraz světa spoluvytvářejí. Redakce na obou březích Atlantiku jsou jimi přeplněné," dodává ostře Štěpánek.

Související

Více souvisejících

Petr Štěpánek (ODS) Alternativa pro Českou republiku demokracie

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 41 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Rusko navrhlo členům OSN rezoluci o zákazu zbraní ve vesmíru. Samo ji před týdnem vetovalo

Ruská federace předložila členům Rady bezpečnosti OSN návrh rezoluce, který žádá všechny země, aby podnikly opatření s cílem zabránit umístění zbraní ve vesmíru. Tento krok následuje těsně po nedávném vetu, které Rusko udělilo podobné americko-japonské rezoluci. Informuje o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy