Odsouzeného Dahlgrena převezli do věznice ve Valdicích

Brno - Američana Kevina Dahlgrena, který byl odsouzen za čtyři vraždy, převezla vězeňská služba z bohunické věznice v Brně do Valdic. ČTK to dnes řekl Dahlgrenův obhájce Richard Špíšek.

Dahlgren podle pravomocného rozsudku zavraždil čtyři lidi v Brně-Ivanovicích. "Kevina Dahlgrena převezli už někdy minulý týden, dnes jsem se to oficiálně dozvěděl," řekl ČTK Špíšek, který tak potvrdil informaci České televize.

"Po zamítnutí odvolání olomouckým soudem jsem Kevina Dahlgrena ještě neviděl. Teď mu napíšu, že vím, kde je, také o tom zpravím jeho rodiče. Pravděpodobně za ním vyrazím, až budu mít k dispozici ten rozsudek, aby bylo o čem mluvit," řekl Špíšek.

Dahlgren podle rozsudku v květnu 2013 zabil v Brně-Ivanovicích všechny členy rodiny, u níž dočasně bydlel - otce, matku a jejich dva syny, z nichž jeden byl nezletilý. Poté odjel do Rakouska, kde nasedl do letadla mířícího do USA. Mladík byl 23. května zadržen na letišti ve Washingtonu na základě zatykače vydaného českými orgány. Americké soudy poté rozhodly o jeho vydání do ČR, kam byl dopraven 31. srpna 2015.

Související

Soud s Kevinem Dahlgrenem (19. 7. 2016)

Sebevražda Dahlgrena? Dozorci možná porušili předpisy

Brno - Dozorci ve věznici Valdice na Jičínsku zřejmě porušili v případu lednové sebevraždy čtyřnásobného vraha Kevina Dahlgrena interní předpisy, trestného činu se ale nedopustili. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) podala návrh na jejich kázeňské potrestání.
Soud s Kevinem Dahlgrenem (19. 7. 2016)

Masakr, který otřásl Českem. Vyvraždění rodiny v Brně patří k nejhorším zločinům poslední doby

Praha - Jeden z nejhorších zločinů posledních let v ČR spáchal tehdy dvacetiletý Američan Kevin Dahlgren 22. května 2013 v brněnské městské části Ivanovice. Povraždil všechny čtyři členy rodiny, u níž dočasně bydlel - otce, matku a jejich dva syny, z nichž jeden byl nezletilý. Dahlgren, původem z Kalifornie, se v České republice nějakou dobu živil jako učitel angličtiny, zavražděná žena byla jeho sestřenicí.

Více souvisejících

Kevin Dahlgren Věznice

Aktuálně se děje

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 5 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 5 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy