Šlechtová vysvětluje odstrčení Rossiho: Chtěla jsem mu jen popřát hodně štěstí + VIDEO

Brno - Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO) se vyjádřila k hojně sdílenému videu ze závodů MotoGP v Brně, kde se snaží dostat k hvězdnému závodníkovi Valentinu Rossimu. Uvedla, že mu jen chtěla popřát štěstí.

O víkendu proběhal už tradiční Velká cena Brna na tamním závodním okruhu. Kromě samotného závodu ale diváky zaujala aktivní fanynka italské závodní hvězdy Valentina Rossiho. Šlo o ministryni pro místní rozvoj Karlu Šlechtovou, která závodníka nechtěla nechat odejít. Závodník tak neúnavnou Šlechtovou musel odstrčit rukou. 

K incidentu došlo před startem závodu, kdy jsou jednotliví závodníci obklopeni členy svého týmu. 

S informací nejprve přišla některá italská média, například server sproftair.it, který chování "fanynky" odsoudil. Prý není možné, aby startovní rituál závodníků narušovali fanoušci. 

@Regrann from @vr46followers - Do not disturb Vale ???#CzechGP @valeyellow46 @skyracingteamvr46 @vr46ridersacademyofficial @yamahamotogp @motogp @vr46followers #vr46 #46 #valeyellow #valeyellow46 #ValentinoRossi #vr46fans #vr46followers #thedoctor #pictureoftheday #instagood #followme - #regrann #vr46makassar

Příspěvek sdílený VR|46 FANCLUB MAKASSAR (@vr46_makassar), Srp 7, 2017 v 1:23 PDT

"Tak ta situace na MotoGP byla trochu nešťastná. Chtěla jsem jen Rossimu, podobně jako ostatním, popřát před startem hodně štěstí. V tom hluku se nikdo neslyšel, nebylo rozumět, a tak to asi vypadalo, že jsem neodbytná fanynka," napsala ministryně v úterý na svůj facebook. 

To, že by byla neodbytnou fanynkou odmítá. "Rozumím, že soustředění před startem je velmi důležité a ze je Valentino opravdu velká hvězda. Zároveň děkuji např. našemu Karlovi Abrahamovi nebo vítězi - velmi milému p. Marquezovi - za super přijetí!" dodala.

Vysvětlení ministryně ale některé uživatele facebooku nepřesvědčilo. "Když vidím Vaše další foto úlovky z MotoGP, kdy jste "přála" závodníkům hodně štěstí, podezřele jen těm slavným, tak Vám nevěřím ani půl slova. A po shlédnutí videa, kdy Vás Valentino odstrkuje, se cítím trapně. Za dalšího Čecha, který se neumí chovat," napsal k vysvětlení Šlechtové uživatel Petr Rider Novotný. 

Petra Vrbová považuje incident za ostudu v zahraničí. "Že se nestydíte! Další ANO ostuda v zahraničí.... Uvědomujete si, že jste tam nebyla sama za sebe, ale jako ministrině námi placena? Je mi z vás opravdu zle!" napsala. Podle jiných uživatelů "kauza" brzy "vyšumí". 

Související

Karla Šlechtová

Šlechtová má koronavirus. Několik poslanců muselo do karantény

V poslaneckém klubu hnutí ANO se vyskytla nákaza koronavirem. Jde o bývalou ministryni obrany a pro místní rozvoj Karlu Šlechtovou. Pražští hygienici na webu uvedli, že do karantény bylo posláno 11 dalších lidí. Poslanci se naposled sešli minulý týden ve středu na mimořádné schůzi, kdy schválili speciální zákon, který umožní lidem v karanténě kvůli koronaviru hlasovat v říjnových senátních a krajských volbách, a zavedení distanční výuky do školského zákona.

Více souvisejících

Karla Šlechtová Valentino Rossi MotoGP

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 33 minutami

před 44 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy