Peake po dlouhé době promluvila o politice. A hned to schytal Babiš

Praha - Bývalá politička a ministryně obrany Karolína Peake (dříve LIDEM) začala na svém facebooku hodnotit politiku. Nerozumí výrokům některých představitelů hnutí ANO o tom, že politika je špinavá. Podle ní to tvrdí ti, kteří jsou sami součástí systému.

Někdejší členka vlády Petra Nečase (ODS) Karolína Peake se po dlouhé době rozhodla okomentovat aktuální politickou situaci. Nesouhlasí se slovy Martina Komárka a Andreje Babiše (oba ANO) o tom, že politika je něco hnusného a špinavého. 

"Nerozumím FB statusům Andreje Babiše a Martina Komárka, kteří o politice pořád mluví jako o něčem hnusném a špinavém, jako o něčem, čeho se oni chudáci účastní jen s největším odporem a sebezapřením. Kdo tu politiku poslední čtyři roky utváří? Nejsou náhodou oni hlavními aktéry? Proboha...Politika umí být hnus stejnou měrou, jako umí byt hnus byznys, vztahy ve školní sborovně, v bance nebo v rodině, když se to nepovede," vysvětluje na svém facebooku.

Karolína Peake byla členkou Věcí veřejných, po jejich rozštěpení se stala vůdčí postavou uskupení LIDEM, které drželo vládu Petra Nečase pohromadě. Peake byla nakrátko také ministryní obrany. Nyní se věnuje advokacii, v rozhovoru pro Seznam však uvedla, že politika ji občas chybí. 

Nevnímá ji totiž jako něco zcela prohnilého. "V politice bylo a je spousta pracovitých a slušných lidí, starostů, zastupitelů, poslanců...lidí, co dělají slušně a dobře svoji práci. Prosím hnutí ANO, aby tyto lidi přestali házet do jednoho pytle s....se sebou. Děkuji. A teď do mně. Těším se," napsala. Její příspěvek se líbí například volebnímu lídrovi Starostů a nezávislých Janu Farskému. 

Většina uživatelů s Peake souhlasila. " Bohužel, ten, kdo to s demokracií nemyslí poctivě, tomu demokracie umožňuje téměř vše.. Havel to věděl, Babiš a tyhle lidi ze starýho režimu toho všeho jen zneužívají..a třetina národa mu to baští, protože si zaplatil PR za miliony, který o něm utváří na fb úplně jinej obraz, než jakej ve skutečnosti je," okomentoval příspěvek bývalé političky uživatel Jiří Bareš. 

Související

Karolína Peake /LIDEM/

Opilost, rány pěstí, nahota i urážky gayů. Čím se proslavili čeští politici?

Praha - Čeští politici na sebe občas upozorní způsobem, který má s politikou jen pramálo společného. Někdy se mohou dostat do úzkých. Někdy vlastní vinou, jindy shodou nešťastných náhod. Do té první skupiny politiků patří Mirek Topolánek, Miroslav Kalousek nebo Michal Hašek. Do té druhé Jiří Dolejš, Karolína Peake nebo Kateřina Jacques. Server EuroZprávy.cz se zaměřil na některé okamžiky ze života politiků, které by nejradši zapomněli.

Více souvisejících

Karolína Peake Hnutí ANO politici LIDEM

Aktuálně se děje

před 8 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 7 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu nehodlá akceptovat požadavky Hamásu, který chce konec války

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli odmítl požadavek palestinského teroristického hnutí Hamás na ukončení války v Pásmu Gazy výměnou za propuštění rukojmí. Podle něj by to znamenalo, že Hamás zůstane u moci a bude nadále ohrožovat Izrael. Politický lídr Hamásu Ismáíl Haníja jej obvinil ze sabotování snah o zprostředkování dohody.

včera

Rusko, Kreml

Evropa se musí připravit na ruské sabotáže, varují tajné služby

Evropské tajné služby varují před ruskými sabotážemi napříč kontinentem, napsal prestižní deník Financial Times v neděli. Podle listu by mělo jít o žhářské útoky či akce namířené proti klíčové infrastruktuře. Moskva přitom nehodlá brát ohledy na případné oběti v řadách civilistů.

Aktualizováno včera

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

včera

Na Nymbursku vjelo auto na chodník a srazilo několik chodců

V Kostelní Lhotě na Nymbursku došlo v neděli odpoledne k vážné nehodě. Řidič vjel se svým osobním autem na chodník, kde srazil čtyři osoby. Informace o charakteru zranění zatím nejsou známé, na místo však letěly dva záchranářské vrtulníky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy