Zemane, Babiši, komunisti a náckové, tahle země není vaše. Jsme tady a nebudeme mlčet, vzkazuje Jan Hrušínský

Praha - Protestů proti zvolení komunistického poslance Zdeňka Ondráčka do čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) se zúčastnila i řada známých tváří. Jendou z nich je například herec a divadelník Jan Hrušínský.

„Praha, Brno, Pardubice, Hradec Králové, Plzeň, Liberec, Olomouc, Jihlava, České Budějovice, a další místa po celé zemi. Na fotografiích z 5. 3. 2018 není smyšlená pražská kavárna. Tohle je Česká republika. Členská země EU a NATO," pochvaloval si na facebooku herec a šéf Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský.

Zemane, Babiši, Filipe, komunisti a náckové, tahle země není vaše. Miliony lidí vám nedovolí unést Česko na východ. Jsme tady a nebudeme mlčet,“ vzkázal známý herec. 

„'Babiše do koše' skandovalo dnes Václavské náměstí. Nerýmovalo se to sice tak jako s Jakešem, ale poslouchalo se to stejně hezky. Mám radost, že nás přišlo tolik, ocenil účast na facebooku šéf poslanců TOP 09 Mirosalv Kalousek.

Akce se zúčastnil také předseda Pirátů Ivan Bartoš. „Včera jsem jako občan Ivan Bartoš v čepici bez insignií podpořil pražskou verzi demo spolu s našimi přáteli. Občas se teda skandovalo i něco, s čím má moje rácio problem, no tak jsem si dal pauzu. Tak už to na demo bývá a jak jsem koukal kolem, má to tak skoro každej,“ přiznal.

I on ocenil, kolik lidí se protestu zúčastnilo. „Super kolik lidí (Ahoj Andreji, tady lidi) přišlo v dalších městech. Politika není jen vláda, sněmovna a senát. Politika je občanská společnost,“ uvedl na facebooku s tím, že v úterý už zase jako politik zamíří do Sněmovny projednávat téma nejen odvolání Ondráčka, ale i například důležitou novelu elektronické evidence tržeb.

Související

Více souvisejících

demonstrace proti Ondráčkovi (5. 3. 2018) Jan Hrušínský Ivan Bartoš (Piráti) Jan Kalousek

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

Pavel posvětil nová pravidla pro svazky lidí stejného pohlaví. Platit budou od ledna

Prezident Petr Pavel v pondělí podepsal novelu občanského zákoníku, která od ledna 2024 zavádí nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů. Předpis už dříve schválila Poslanecká sněmovna, Senát se jím nakonec vůbec nezabýval. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy