Klusi, jdu do toho s tebou! K bojkotu Babiše a jeho médií se přidal další známý umělec

Praha - Písničkář Tomáš Klus se rozhodl, že už nebude nikdy poskytovat rozhovory médiím patřícím Andreji Babišovi. Taky už nebude vystupovat na akcích, které Babiš nebo jeho firmy nějak financují. Jeho slova vyvolala debatu, do které se teď zapojily u další známé osobnosti.

Klus nedávno oznámil, že končí v médiích, která patří mediální skupině Mafra. Jako důvod tohoto rozhodnutí uvádí především osobu premiéra Andreje Babiše. K tomuto rozhodnutí uchýlil během akce Colours of Ostrava, mezi jehož hlavní partnery patří i Agrofert. Poukázal také na to, že na festivalu hrají i hudebníci, kteří pak tvrdí, jak je Babiš špatný.

Jak se zdá, Klus v tomto bojkotu nezůstane sám. Zveřejnil zprávu, kterou mu poslal Jirka Macháček, frontman skupiny Mig 21. „Ahoj milej Kluse! Tak se ti chci pochlubit, jak jsem zpíval na Colours, mimochodem skvělej koncert to byl, lidi úžasný a vůbec,“ napsal zpěvák Klusovi.

Pak si prý ale všiml, co písničkář zveřejnil. „A najednou koukám,žes udělal to svý prohlášení o bojkotu firem a médií jednoho ze sponzorů tohoto festivalu. On je to shodou okolností náš trestně stíhaný premiér, že jo,“ pokračuje Macháček.

„A teď já si představuju, že se my dva spolu potkáme a já ti najednou nebudu moci říct, že se za něj stydím. A přitom je to pravda. Takže jsem se rozhod, že tě v tom bojkotu samotnýho nenechám a jdu do toho s tebou,“ podpořil Kluse frontman skupiny Mig 21.

Podle něj totiž dávají Klusova slova smysl! „Máš pravdu, nejde to dohromady – stydět se za člověka a přitom vystupovat v jeho médiích nebo někde, kde si vzali jeho prachy,“ dodal Macháček.

A podporu Klusovi vyjádřil i moderátor a reportér Jan Tuna, který prozradil, že si písničkáři fandí a váží si ho. „Příklady táhnou. Bude nás víc a víc. Těch, co se nenechají koupit. A nebojí se ho. Každý v tom svém oboru. Jen o tom nesmíme mlčet. Dnes Jirka Macháček. Zítra někdo další. Pozítří další a další a další... A z kapek bude moře,“ myslí si Tuna.

Související

Michael Žantovský

Žantovský zahájil kampaň za návrat do Senátu. Chce oživit odkaz Václava Havla

Symbolicky v den výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy dnes zahájil kampaň za návrat do Senátu diplomat, překladatel a ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský. V Praze 5, kde po 18 letech znovu kandiduje, uctil minutou ticha památku obětí invaze vojsk někdejšího sovětského bloku, která v roce 1968 překazila demokratizační proces známý jako pražské jaro.

Více souvisejících

Tomáš Klus Jiří Macháček Skupina MIG 21 Andrej Babiš

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy