Záda gangstera Krejčíře potřebují pěnovou matraci, žádá snacha

Český gangster Radovan Krejčíř vězněný v Jihoafrické republice potřebuje svou pěnovou matraci. Upozornila na to podle jihoafrického serveru IOL mluvčí rodiny Marlene Krejčířová, což je snacha uprchlého Čecha.

Krejčířová si tak podle serveru znovu stěžuje na podmínky ve věznici s nejvyšší ostrahou Leeuwkop s poukazem na problémy se zády, které tchána údajně trápí.

Krejčířova rodina se podle IOL domnívá, že s odsouzeným je zacházeno nehumánně v johannesburské věznici, kde si odpykává 35letý trest za pokus o vraždu, únos a obchod s drogami.

"Jeho práva jsou pošlapávána nesčetnými způsoby," uvedla Krejčířová. Padesátiletému Krejčířovi se údajně nedostává dostatečné zdravotní péče a nemůže komunikovat se svými právníky a rodinou.

Mluvčí věznice Singabakho Nxumalo obvinění odmítá. Ujistil, že správa věznic bude nadále poskytovat stejné humánní podmínky věznění všem pachatelům, včetně Radovana Krejčíře, aniž by jim byla omezována lidská práva nebo bezpečnost.

Krejčíř uprchl z České republiky v roce 2005. V JAR žije od roku 2007 a od listopadu 2013 je za mřížemi. V zemi čelí řadě obvinění. K verdiktu zatím dospěl pouze jeden případ.

Pražský vrchní soud loni v březnu Krejčířovi pravomocně potvrdil souhrnný trest 15 let vězení za pokus o vytunelování státního podniku Čepro a za řadu dalších činů. Česká republika usiluje o Krejčířovo vydání z JAR od roku 2007.

Související

Více souvisejících

Radovan Krejčíř Jižní Afrika

Aktuálně se děje

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy