Magické datum 11. 11. 2011 přilákalo zvýšený zájem o svatby

České Budějovice - Poměrně velký zájem je o svatby na magické datum 11. 11. 2011 na jihu Čech. Jak agentuře Mediafax řekli zástupci městských úřadů, všeobecně je listopad na svatební obřady velmi chudý.

Nejvíce svateb na pátek 11. listopadu mají objednáno na radnici v Českých Budějovicích. “Na 11. 11. 2011 máme zatím 11 svateb. Skutečně samá magická čísla,“ řekla Mediafaxu mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.Pátky stejně jako soboty jsou v Českých Budějovicích oddávajícími dny, proto matrikářky nárůstem obřadů nejsou překvapeny.

Hodně obřadů budou mít i v jihočeském Táboře. Pracovnice matriky prozradila, že jde zatím o šest svateb. “Je to poměrně hodně. Všeobecně listopad a letošní rok je na svatby chudý, takže šest svateb v jeden den je unikátní počet,“ prozradila matrikářka.

Za průměr označuje počet svateb v magický den matrikářka v Jindřichově Hradci Radka Svitáková. “Máme jich tu zatím pět, čekáme, že se třeba ještě někdo ozve. Není to ale ani příliš ani málo. Je to standard,“ uvedla pracovnice města s tím, že se oddává jak v obřadní síni, tak i na zámku.

Pět svateb mají objednáno v Českém Krumlově. I zde matrikářky považují počet za nadstandardní. “Letošek není na svatby nic moc a listopad je vždy velmi skromný. Ale máme tu raritu, protože hned první stavba bude mezi slečnou z Čech a mužem, který je z Jihoafrické republiky,“ prozradila matrikářka Eva Dvořáková.

Po dvou obřadech mají nahlášeno zatím ve dvou jihočeských městech - v Písku a ve Strakonicích. Zde mají dokonce 11. listopadu navíc ještě Zlatou svatbu, která se slaví po 50 letech manželství.

Naopak zatím ani jeden obřad není objednán v Prachaticích. “Zatím máme nulu. Třeba se to ještě změní, ale mohu říct, že listopad je všeobecně měsíc nesvatební. Celkově i letošní rok je málo obřadů,“ dodala matrikářka Eva Matysová.

Podle numerologů je ale datum 11. 11. 2011 pro svatební obřady velmi příhodný. “Je tam šest jedniček a jedna dvojka, což není špatná kombinace. Navíc výsledné číslo dává osmičku a to je znak nekonečna, takže by tam mohla být nekonečná láska. Ty svazky by skutečně mohly vydržet nekonečně dlouho, tedy na celý život,“ prozradila Mediafaxu numeroložka Tamara Radešová.

Související

Více souvisejících

svatba

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

před 2 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Británií hýbe lékařský skandál. Desetitisíce lidí se nakazily krví infikovanou HIV a žloutenkou

Více než 30.000 lidí se od 70. do 90. let nakazilo viry jako HIV a hepatitida po transfuzi krve ve Spojeném království. Uvádí to zpráva zveřejněná v pondělí, podle které se velké části případů nákazy dalo předejít, píše agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy