Krajská zdravotní se stala obětí šikany! Soud potvrdil, že není v insolvenci

Ústí nad Labem - Krajský soud vydal ve čtvrtek usnesení, kterým odmítl insolvenční návrh Labské investiční, a. s., podaný na Krajskou zdravotní, a. s.. Mediafaxu to potvrdil její mluvčí Jiří Vondra.

Své rozhodnutí podle Vondry soud odůvodnil zejména tím, že v návrhu Labské investiční, a. s. nebyly uvedeny rozhodující skutečnosti, které by osvědčovaly úpadek údajného dlužníka.„Jsem samozřejmě rád, že ústecký soud ve velmi krátké lhůtě odmítl insolvenční návrh Labské investiční. Od počátku jsem o stanovisku soudu ani na chvíli nepochyboval, jelikož podání nebylo důvodné a Krajská zdravotní navrhovateli insolvenčního řízení prokazatelně nic nedlužila,“ reagoval na soudní výnos ředitel Krajské zdravotní Eduard Reichelt.Krajská zdravotní chce žalovat Labskou investiční i server Aktuálně.cz. Server podle představitelů Krajské zdravotní zaměnil návrh na insolvenční řízení s aktem rozhodnutí o úpadku, což společnost poškodilo.„Znejistěl náš jediný akcionář, kraj, znejistěla veřejnost i naši zaměstnanci a nastaly nám okamžité problémy v rámci vztahů s našimi obchodními partnery. To nenecháme bez odezvy,“ řekl předseda představenstva Krajské zdravotní Radek Scherfer.Mluvčí Vondra uvedl, že návrh Labské investiční, a. s. byl šikanózní a nedůvodný, a byl zřejmě zvolen proto, že běžnou soudní cestou by navrhovatel se svým požadavkem neuspěl. Návrh byl totiž naprosto neoprávněný a nepodložený, jelikož uváděná pohledávka neexistuje.„To také Krajská zdravotní, a. s. soudu doložila. Management Krajské zdravotní, a. s. nevylučuje v celé záležitosti ani motivaci na politické úrovni s ohledem na nadcházející volby,“ dodal mluvčí.Krajská zdravotní a. s. má ale jiné problémy. Bude muset vracet dotace za předražené nákupy vybavení nemocnic ve výši 335 milionů korun. V půlce července jí to nařídil dotační úřad, který rozděluje dotace pro severozápad Čech.Krajská zdravotní se proti rozhodnutí dotačního úřadu odvolala, ale úřad ani ministerstvo financí nemůžou vrácení dotací prominout, můžou však částku snížit, případně s platbou posečkat.

Související

Adam Vojtěch (ANO)

Na Šluknovsku zkolabovala nemocniční péče. Co bude dál? Na kraj se valí kritika

O okamžitou obnovu jednání o možném převzetí Lužické nemocnice v Rumburku na Děčínsku požádal ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dopisem Ústecký kraj. Nemocnice je od loňského srpna v insolvenci. Náměstek hejtmana Stanislav Rybák (KSČM) v reakci uvedl, že kraj řešení nabízel opakovaně, ale město Rumburk ho podle něj nepřijalo. Starosta Rumburku Lumír Kus (ANO) ČTK řekl, že město nemohlo přijmout smlouvu o převzetí nemocnice krajem, protože by se zastupitelé vystavili trestnímu stíhání.
Zdravotnictví

Nemocnice v Rumburku jde do konkurzu, správkyně chce provoz zachovat

Ústecký krajský soud dnes rozhodl o prohlášení konkurzu na Lužickou nemocnici v Rumburku. Majetek společnosti bude zpeněžen tak, aby byly uspokojeny její pohledávky. Přihlásilo se zhruba 90 věřitelů s pohledávkami za 89 milionů korun. Insolvenční správkyně chce zachovat provoz zařízení, které poskytuje zdravotní péči pro 55.000 obyvatel Šluknovského výběžku.

Více souvisejících

krajská zdravotní

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 14 minutami

před 55 minutami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy