Českou Miss 2013 se stala třiadvacetiletá Gabriela Kratochvílová

Praha - Českou Miss 2013 se stala třiadvacetiletá studentka Gabriela Kratochvílová z Vysočiny. Diváci ji zvolili pomocí SMS zpráv. Korunku pro královnu krásy jí dnes v Hudebním divadle Karlín předala italská herečka Ornella Mutiová považovaná za jednu z nejkrásnějších žen filmové historie. Krátkovlasá brunetka bude Česko reprezentovat v mezinárodní soutěži Miss Universe.

Zdroj: YouTube

Titul Česká Miss World 2013 po dnešku patří devatenáctileté Lucii Kovandové z Dolních Kounic u Brna, Českou Miss Earth 2013 je jedenadvacetiletá Monika Leová z Dvořiska nedaleko Chocně. I ony se budou za Česko účastnit příslušných mezinárodních soutěží krásy.Kratochvílová vyrostla ve městě Chotěboř, nyní studuje v Praze na Vysoké škole finanční a správní. Mezi její koníčky patří cestování, fotografování, malování a tanec. Od dětství sportuje - hraje tenis, jezdí na lyžích, bruslí a provozuje aerobik. Závodí také jako mažoretka. Kromě hlavní ceny získala také ocenění posluchačů Frekvence 1 za nejlepší hlasový projev v rádiu.Deset finalistek se nejprve představilo při netradičních činnostech, které si vyzkoušely na přelomu ledna a února na Filipínách. Ukázaly tak, jestli dokážou řídit autobus, pracovat na rýžovém poli, naučit děti aerobik nebo vyrobit kytaru. Vítězka Kratochvílová například uvařila místním obyvatelům jednu z jejich místních specialit.V Praze se pak dívky předvedly při již tradiční promenádě v plavkách, při které si zatančily na muzikálovou melodii. Následovala přehlídka ve večerních šatech. Na housle jim k tomu zahrál mladý velmi úspěšný houslista Petr Matěják. Z regionálních castingů do finále postoupily dívky ve věku 18 až 24 let. Ředitelka soutěže Michaela Maláčová jim popřála zejména to, aby dále mohly žít v zemi, kde se úspěch cení a nezávidí.Zatímco o hlavní vítězce rozhodly SMS zprávy, o České Miss Earth hlasovali na internetu čtenáři serveru Blesk.cz a Českou Miss World vybrala porota. V ní vedle Mutiové usedli Miss Earth 2012 Tereza Fajksová, Česká Miss World Linda Bartošová, herec Miroslav Donutil nebo Pavel Cejnar. Večer z karlínského divadla vysílala stanice Prima Family, moderoval ho Libor Bouček.Budoucí Česká Miss 2013 má zajištěnou účast na mezinárodní soutěži Miss Universe a kontrakt v hodnotě jednoho milionu korun včetně stipendia na vybrané studium v České republice nebo v zahraničí.

Související

Ilustrační fotografie

Českou Miss je Barbora Hodačová, Česko-Slovenskou Miss Klára Vavrušková

Vítězkou letošního ročníku soutěže Česká Miss se stala třiadvacetiletá Barbora Hodačová z Teplic. Vrcholem večera v Hudebním divadle Karlín (HDK) v Praze bylo vyhlášení Česko-Slovenské Miss 2019, kterou se stala dvacetiletá Češka Klára Vavrušková z Kostelce nad Orlicí. Nejhezčí dívkou Slovenska je třiadvacetiletá Laura Longauerová z Detvy.
Denisa Spergerová

Miss Czech Republic 2019 se stala Denisa Spergerová, promenáda v plavkách nechyběla

Korunku pro Miss Czech Republic 2019 v Brně získala osmnáctiletá Denisa Spergerová z Českých Budějovic. Zvítězila mezi deseti finalistkami. První vicemiss se stala Maria Boichenko z Prahy, druhou vicemiss Andrea Prchalová z Havlíčkova Brodu. Za třetí vicemiss porota vybrala Miroslavu Pikolovou z Prahy, která nejvíce zaujala diváky na sociálních sítích.

Více souvisejících

Česká miss Gabriela Kratochvílová

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Rusko, Kreml

Rusko z vládního webu vymazalo změnu hranic v Baltském moři

Návrh ruského ministerstva obrany na revizi námořních hranic Ruska na východě Baltského moře byl ve středu odstraněn z vládního portálu, kde byl zveřejněn. Tento návrh vyvolal zmatek a obavy mezi členskými zeměmi NATO, jako jsou Finsko, Švédsko, Litva a Estonsko, uvedla agentura Reuters.

včera

včera

včera

Volby ve Velké Británii

Britské parlamentní volby mohou být už za pár týdnů, tvrdí média

Britové si budou volit nové složení parlamentu už v červenci, píší dnes tamní média. Uvedl to například deník Guardian. Podle informací televize ITV se má hlasovat 4. července. Očekávalo se přitom, že volby proběhnou nejdříve na podzim. Premiér Rishi Sunak ve středu řekl, že volby budou v druhé polovině roku.  

včera

včera

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Švýcaři výhrou nad Finy rozhodli o čtvrtfinálovém soupeři pro Česko. Jsou jím USA

V úterý se odehrály poslední zápasy v rámci skupin na letošním hokejovém světovém šampionátu v Praze a Ostravě. Ty tak rozhodly o tom, s kým se kdo utká ve čtvrtfinále, což zajímalo především českou reprezentaci. Ta se nakonec utká ve čtvrtek od 20:20 v Praze s neoblíbenými Američany, přičemž o tom rozhodl úterní večerní duel Švýcarska s Finskem, kde země helvétského kříže vyhrála 3:1 zásluhou Kevina Fialy, jenž nejen dvakrát skóroval, ale i jednou asistoval.

včera

Palestina

Spor o Palestinu: Německo vznik státu podporuje, USA jsou opatrnější

Americký prezident Joe Biden je přesvědčen, že palestinský stát by měl vzniknout po přímých jednáních mezi stranami, a nikoli jednostranným uznáním, uvedl ve středu Bílý dům. Reagoval tak na oznámení Irska, Španělska a Norska, že tento měsíc uznají státnost Palestiny, píše agentura Reuters.

včera

Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Nejčastější nemocí z povolání byl loni opět covid

V roce 2023 bylo v Národním registru nemocí z povolání (NRNP) zapsáno celkem 7001 profesionálních onemocnění u 6156 osob, z toho u 4960 žen a 1196 mužů. I loni nadále přetrvával vysoký počet hlášených nemocí z povolání způsobených virem SARS-CoV-2. Nejčastěji se covidem-19 v zaměstnání nakazili lidé pracující v oboru Zdravotní a sociální péče. V tiskové zprávě o tom dnes informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ).

včera

včera

Palestina

Francie: Palestina není stát. Nesplnila podmínky pro uznání

Podmínky pro uznání Palestiny jako státu zatím nebyly splněny, uvedl ve středu francouzský ministr zahraničí Stéphane Séjourné po oznámení několika evropských zemí, že tak učiní v naději na přinesení míru na Blízký východ. Uvedla to agentura Reuters.

včera

včera

včera

Poslanecká sněmovna, ilustrační fotografie.

Sněmovna schválila změnu pravidel oddlužení. Bude trvat kratší dobu

Doba oddlužení se má zkrátit z pěti na pouhé tři roky pro všechny dlužníky. Poslanci ve středu schválili vládní novelu insolvenčního zákona, která má ovšem své kritiky. Podle nich totiž zhorší pozici věřitelů, například samoživitelů či bytových družstev. Předlohu ještě musí posoudit Senát.  

včera

Robert Fico

Ficův stav je stále vážný. Převoz do Bratislavy je vyloučený

Stav slovenského premiéra Roberta Fica (Směr-SD) je stabilizovaný, ale zůstává vážný, odpovídající rozsahu a vážnosti zranění, které utrpěl. Po jednání Rady bezpečnosti SR to novinářům řekl místopředseda vlády a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Pokud budou na Ukrajinu vysláni francouzští vojáci, přijmeme odvetná opatření, tvrdí Rusko

Pokud budou na Ukrajinu vysláni francouzští vojáci, Rusko přijme odvetná opatření nejen na politické úrovni. Ve středu to uvedl Arťom Studennikov, vedoucí sekce pro Evropu na ruském ministerstvu zahraničních věcí, citovaný ruskou tiskovou agenturou RIA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy