Rittig píše o Babišovi i Kubíčkovi. Randáka má za pitomce

Praha - Podnikatel Ivo Rittig obviněný v kauze údajného vyvádění peněz z pražského dopravního podniku vzbudil založením účtu na sociální síti Twitter velký ohlas u široké veřejnosti. Jeho prostřednictvím humorně a velmi často komentuje současné dění točící se kolem jeho osoby a komunikuje skrze něj s novináři. V poslední době například prohlásil, že Karel Randák je za pitomce.

Veliký ohlas vzbudila jeho zpráva, v níž vzkázal přes svůj twitterový účet ministru financí Andreji Babišovi: "Ahoj, na to, jak dlouho se známe a co máme spolu za sebou, bys nemusel plácat takové nesmysly. Ivo." 

Reagoval na Babišova slova, která pronesl na tiskové konferenci po středečním jednání vlády, kdy se v debatě o zdravotnictví zmínil právě o osobě Rittiga. Prý když chtěl ministr zdravotnictví Rusnokovy vlády zjistit detaily hospodaření nemocnice Na Homolce, nezdařilo se mu to, protože tam "všechno ovládal Rittig".

Andrej Babiš následně potvrdil, že se s podnikatelem opravdu zná. "S panem Rittigem se znám dlouho, je to nějakých patnáct let určitě. Známe se z tenisu v Prostějově, konaly se tam turnaje," uvedl pro Právo.

Rittig v následné reakci na ministrova slova přidal další poznámku: "Vždycky jsme byli v dobrých vztazích, nic jsme si nikdy neprovedli. A Randák je zas za pitomce, chudák skoroprezident," poukazuje podnikatel na Randákovu někdejší ohlášenou prezidentskou kandidaturu.

K Babišovi se následně vrátil ještě jednou, když se jej jeden z uživatelů sítě zeptal na minulost šéfa hnutí ANO: "Dobré ránko, Vy to budete určitě vědět. Byl ten Andrej opravdickej agent, nebo ne?"

Rittig se v následné odpovědi Babiše zastal: "Dobré ráno, nevím, to proti němu používají různí křiklouni. Mě vždycky zajímaly konkrétní vztahy, a to je i tenhle případ," píše.

S kauzou Nagyová si ještě užijeme

Jak je vidno, Rittig používá síť na komentování současné justiční situace velmi rád. Jeden z uživatelů sítě mu napsal: "Dobrý den, jsme si ve škole říkali, že ještě pár dalších zoufalých pokusů státní moci a budete populární jak Kájínek. Bude film?"

Podnikatel však využil příležitosti a neodpustil si narážku na státní zástupce: "Zdravím, nemusí být film, ani nemusím být populární. Stačí, když se prokurátoři zase začnou chovat jako státní zástupci," píše v odpovědi.

Neodpustil si ani humornou poznámku ke kauze Nagyová. Český rozhlas informoval o kriminalistech, kteří si za loňský rok vyžádali údaje o telefonních hovorech ve sto třiceti tisících případech. V reakci na tuto zprávu Rittig píše: "Dobrý bude, až se zjistí, kolik jich je od ÚOOZ v rámci akce Nagyová a s jakým zdůvodněním. To ještě zažijeme věci."

Kubíček o mně pořád žvaní

Rittigově poznámce se nevyhnul ani pražský advokát Kolja Kubíček, známý obhajobou vraha Kajínka nebo bratrů Hamplových, kteří v Praze před více jak deseti lety údajně přepadli sedmnáctiletého Patrika Řeháka. Ústavní soud dnes rozhodl, že advokát musí podstoupit pozorování v psychiatrické léčebně a tato událost neunikla ani podnikateli.

"Neznáte někdo toho Kubíčka advokáta, co o mně pořád žvaní? Není to ten, co všichni jeho klienti jsou zavření?" píše Rittig s neskrývaným úsměvem.

Mezi svými přínivci se podnikatel těší velké popularity. Dočkal se například podpory od uživatele, který mu napsal: "Zdravím Vás, jen jsem Vám chtěl říct, že jste frajer a držím Vám palce. Ať jde naše PČR a statní zástupci do.! Hodně úspěchů." Rittig následně reagoval: "Taky zdravím, stačí, když se začnou chovat jako normální lidi, nejsme přece v SSSR." 

Související

Ivo Rittig

V Pandora Papers se objevil i bývalý politik ČSSD Benda či lobbista Rittig

V projektu Pandora Papers se podle zjištění webu Investigace.cz objevila také jména bývalého teplického politika ČSSD Petra Bendy, lobbisty Ivo Rittiga a někdejšího ředitele televize Prima a pražského dopravního podniku Martina Dvořáka. Jsou údajně zapojeni do případu, ve kterém si dvě panamské firmy poslaly pět milionů v českých korunách. Jedna z firem byla podle dokumentů spojená s Bendou, spoluvlastníky druhé byli Rittig s Dvořákem.

Více souvisejících

Ivo Rittig Andrej Babiš Karel Randák

Aktuálně se děje

před 34 minutami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

před 1 hodinou

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ebráhím Raísí

Nadaný student čelící obvinění z porušování lidských práv. Kdo byl íránský prezident Ebráhím Raísí?

Ebráhím Raísí byl íránský politik a duchovní, který od srpna 2021 zastával funkci prezidenta Íránu. Narodil se 14. prosince 1960 v Mašhadu, druhém největším městě Íránu a důležitém náboženském centru. Byl členem konzervativního křídla íránské politiky a dlouholetým příslušníkem Revolučních gard, což mu poskytlo značný vliv v politických a vojenských kruzích.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Aktualizováno včera

Atentát na Fica: Vyšetřuje se i teorie, že pachatel nebyl osamělým vlkem

Vyšetřovatelé se v případu středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zabývají i možností, že pachatel Juraj C. nebyl osamělým vlkem, řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v neděli. Upozornil, že spolupachateli nebyli dva lidé z Handlové, jak se šířilo na sociálních sítích. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy