Zrušili poplatky, lékařka zavedla dar 30 korun. Lidé protestují

Brno - Od začátku roku 2015 jsou zrušené regulační poplatky, ale pacienti už ohlásili prvního lékaře, který je vybírá dál, i když v trochu jiné formě. Neuroložka z Brna si nechá platit sponzorský dar ve výši třicet korun.

Pacienti, kteří přišli po svátcích s bolavými zády do ordinace neuroložky Albrechtové, našli na dveřích zbrusu nové orazítkované lejstro: "Oznamujeme, že od 1. 1. 2015 se budou u MUDr. Albrechtové platit poplatky 30,- Kč jako sponzorský dar, děkujeme za pochopení," stojí na něm.

Pacienti ale pro takový nápad pochopení příliš nemají. Někteří protestují, že poplatky jsou zrušené, jiní raději mlčí, aby ráznou lékařku zbytečně neprovokovali. Lékařka tvrdí, že poplatek je dobrovolný.

Bavit se s paní doktorkou ale bude Všeobecná zdravotní pojišťovna, se kterou má smlouvu. VZP totiž lékařům zrušené poplatky kompenzuje. "Pokud to vybírá, tak to vybírá dvakrát," říká Oldřich Tichý, mluvčí VZP.

Podobné nápady, jak získat od pacienta třicet korun navíc, se nelíbí ani ministrovi zdravotnictví. Nicméně sám dodává, že pokud si lékař placení na svých pacientech přímo nevynucuje, nelze mu v tom nijak zabránit.

Související

Vlastimil Válek (TOP 09)

Válek chce zavést regulační poplatky v nemocnicích. Lidé zneužívají urgentní příjmy

Lidé podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) zneužívají urgentní příjmy nemocnic. Chce proto zavést regulační poplatky, řekl Mladé frontě Dnes (MfD). Poplatek by mohli hradit například pacienti, kteří nejdou nejprve k praktickému lékaři, ale rovnou do zdravotnického zařízení. Konkrétní návrhy ministr očekává od Národní ekonomické rady vlády (NERV).

Více souvisejících

poplatky ve zdravotnictví lékaři VZP

Aktuálně se děje

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy