Krajská zdravotní loni hospodařila se ziskem 15 milionů

Ústí nad Labem - Krajská zdravotní loni hospodařila se ziskem 15 milionů korun, což je o 6,7 milionu korun méně než v roce 2014. Společnost sdružuje pět nemocnic v Ústeckém kraji a zaměstnává 6700 lidí.

Společnost vznikla v roce 2007 transformací Nemocnice Děčín, Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, Nemocnice Teplice, Nemocnice Most a Nemocnice Chomutov do jednoho celku.

Kladný hospodářský výsledek měla nejen celá společnost, ale i každá z pěti nemocnic. V roce 2014 byl zisk společnosti 21,7 milionu korun po zdanění, o rok dříve firma vykázala ztrátu 291 milionů korun.

Představenstvo Krajské zdravotní předloží Ústeckému kraji návrh na zvýšení základního kapitálu zhruba o 182 milionů korun.

Letos má firma v plánu opravu interních oddělení v děčínské nemocnici, dokončení modernizace dětského pavilonu v ústecké nemocnici, a to včetně jeho zateplení a nástavby dalšího podlaží.

Související

Adam Vojtěch (ANO)

Na Šluknovsku zkolabovala nemocniční péče. Co bude dál? Na kraj se valí kritika

O okamžitou obnovu jednání o možném převzetí Lužické nemocnice v Rumburku na Děčínsku požádal ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dopisem Ústecký kraj. Nemocnice je od loňského srpna v insolvenci. Náměstek hejtmana Stanislav Rybák (KSČM) v reakci uvedl, že kraj řešení nabízel opakovaně, ale město Rumburk ho podle něj nepřijalo. Starosta Rumburku Lumír Kus (ANO) ČTK řekl, že město nemohlo přijmout smlouvu o převzetí nemocnice krajem, protože by se zastupitelé vystavili trestnímu stíhání.
Zdravotnictví

Nemocnice v Rumburku jde do konkurzu, správkyně chce provoz zachovat

Ústecký krajský soud dnes rozhodl o prohlášení konkurzu na Lužickou nemocnici v Rumburku. Majetek společnosti bude zpeněžen tak, aby byly uspokojeny její pohledávky. Přihlásilo se zhruba 90 věřitelů s pohledávkami za 89 milionů korun. Insolvenční správkyně chce zachovat provoz zařízení, které poskytuje zdravotní péči pro 55.000 obyvatel Šluknovského výběžku.

Více souvisejících

krajská zdravotní Ústecký kraj nemocnice

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 31 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy