Ludvík nečekaně odvolal ředitele Janských Lázní, ve funkci byl pět měsíců

Jánské Lázně - Státní Janské Lázně prodělaly v minulých čtyřech letech složité období a starosti nekončí. Ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (ČSSD) odvolal k 1. září z funkce ředitele Jiřího Rampoucha.

Rampouch stanul v čele lázní letos na začátku dubna, když zvítězil ve výběrovém řízení v konkurenci dalších deseti uchazečů o funkci, do funkce ho jmenoval Ludvík. Účastníci tendru museli prokázat minimálně šestileté zkušenosti s vedením zaměstnanců a předložit návrh koncepce řízení lázní.

"V pondělí jsem byl nečekaně pozvaný na ministerstvo, kde mi byl předán dekret o odvolání bez udaní důvodů," sdělil Rampouch. Dodal, že za pět měsíců nebyly k jeho práci žádné výhrady, není si vědom žádných pochybení.

Ludvík serveru Seznam Zprávy uvedl, že chce ředitele se silným mandátem a na obsazení pozice bude vypsáno výběrové řízení. Rampouch ČTK řekl, že za jeho působení v Janských Lázních se povedla řada změn, například v personální oblasti. "Ta firma je nyní nastartovaná k růstu," dodal odvolaný ředitel.

Státní Janské Lázně se v první polovině roku 2013 dostaly do existenčních problémů, jejich známé dětské léčebně Vesna hrozilo uzavření. V červnu 2013 na místo ředitele po odvolaném Romanu Koudelovi nastoupil jako krizový manažer Jiří Šimurda. V listopadu 2013 jej vystřídal Bubla. Pod jeho vedením se lázně postupně vrátily do zisku, když v roce 2015 vykázaly zisk 5,3 milionu korun a tržby 234 milionů korun.

Hlavním důvodem obratu hospodaření lázní byly změny v takzvaném indikačním seznamu od začátku roku 2015, které přinesly prodloužení pobytů hrazených pojišťovnami a rozšíření počtu diagnóz, pro něž je pobyt hrazený. Lázním také významně pomohlo zavedení nabídky rehabilitační péče.

Loni vláda rozhodla, že lázně nebudou privatizovány. Vyjmutí lázní z privatizace jim dalo jistotu rozvoje a podnik mohl začít plánovat investice.

Jánské Lázně Miloslav Ludvík Zdravotnictví lázně

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy