Zkažené Vánoce? Na dárky ze známého eshopu čekají i měsíc

Praha - Stále více lidí se chce vyhnout předvánočnímu shonu v obchodech a dárky objednává na internetu. Část zákazníků známého eshopu Mall.cz si teď ale toto rozhodnutí vyčítá. Nákupem na internetu si zadělali na ještě větší stres a mnohdy jim nezbylo, než shánět na poslední chvíli dárky v kamenném obchodě.

Obchodníci sice před Vánocemi zažívají žně, ale zároveň musí odolávat náporu ze strany zákazníků. Podle vyjádření mnoha z nich se to příliš nedaří známému internetovému obchodu Mall.cz. Zákazníci si stěžují na nedodržování avizované lhůty pro dodání zboží, nekonečně dlouhé čekání na zákaznické lince a dokonce na rušení objednávek ze strany Mall.cz

Podobné stížnosti se objevují i na facebookových profilech dalších eshopů. Máte také negativní zkušenosti s českými eshopy? Ozvěte se nám na zpravy@nova.cz

"Stále řeším vámi nedodané zboží, které jsem objednávala 27. listopadu v dobré víře, že jsem vánoční dárky objednala včas, nicméně dnes je 22. prosince a stále je nemám (podle vašich slibů mělo být zboží dodáno nejpozději včera)," stěžuje si na facebookovém profilu Mall.cz zákaznice Ivana Stoupová.

Podobnou zkušenost měla i Antonie Dvořáková, která si 20. prosince stěžovala, že ještě neobdržela zboží objednané 22. listopadu.

Stejně mluví i zákaznice Zdeňka Růžičková. "Mám objednávku od 14. 12. zaplacenou okamžitě kartou. Uvedené doručení mělo být 15. 12. - 16. 12. Dnes je 22. 12. a nejen, že není objednávka k dnešnímu dni dodána, ale je u ní uveden stav "otevřená"."

Odpověď zákaznického servisu stěžovatelku nepotěšila. "Je mi to moc líto, ale bohužel zboží není skladem. V tomto případě Vám bude platba vrácena zpět na kartu a peníze byste měla obdržet do pěti pracovních dní."

Paní ovšem nebyla jedinou klientkou, které nakonec dostala zprávu, že její objednávka byla stornována. S podobnou zkušeností se svěřili na Facebooku také další zákazníci. Bohužel jim nezbude nic jiného, než se vydat do přeplněných nákupních center a shánět náhradní dárky.

Psali jsme: Nákupní šílenství: Počet objednávek v e-shopech je rekordní. A hity letošních Vánoc?  

"S problémy se zrušenými objednávkami jsme se potýkali v listopadu kvůli stěhování do nového distribučního centra. Tyto zákazníky jsme odškodnili," řekla mluvčí Mall.cz Michala Gregorová.

"Pokud se nyní stane, že zákazníkovi zrušíme objednávku, jde o ojedinělé případy, jak je bohužel v tak obrovském množství objednávek nevyhnutelné. I tak nás to samozřejmě mrzí. Od Černého pátku jede náš sklad v ostrém režimu a zboží expedujeme ve slíbených termínech. Zákazníkům dokonce jako jediní garantujeme doručení do Vánoc garancí 250 Kč," dodala Gregorová.

Zákazníkům vzniká ještě jedna nepříjemnost. Vrácení peněz na účet trvá až pět dní. Pokud jim tedy dva dny před Štědrým večerem Mall.cz oznámil, že objednávku ruší a vrátí peníze, dostanou je zpět na účet až po svátcích. Většinou přitom jde o nemalé částky!

Zákaznické centrum obchodu před svátky nestíhá. "Na zákaznické lince jsem na plus mínus patnáctém místě, stále se nemohu dovolat," stěžuje si Lenka Hanousková. "Čtyřikrát jsme volali na zákaznickou linku, čekali víc než 30 minut na spojení a vždycky nám jen řeknou, že to prověří a ozvou se," stěžuje si Šárka Házlová.

Kromě nekonečného čekání na zákaznické lince, které se zákazníkům může pořádně prodražit, protože za každou provolanou minutu platí podle svého tarifu, si klienti také stěžují, že obchod nereaguje na stížnosti poslané přes formulář na stránce obchodu nebo přes emaily.

"Zákaznický servis jsme posílili na maximum. Intenzivně například řešíme i dotazy na sociálních sítích," dodala mluvčí Mall.cz Michala Gregorová. Zaměstnanci skutečně na Facebooku zodpovídají dotazy a snaží se nespokojeným zákazníkům najít aktuální informace o jejich objednávce.

Související

Více souvisejících

e-shopy Vánoce Mall.cz

Aktuálně se děje

před 28 minutami

Shein, ilustrační fotografie

Výrobky Shein mohou být zdraví nebezpečné, oznámil Soul

Obří singapurská online společnost zaměřující se na levnou módu prodávanou skrze e-shop, podobně jako Tema a Alibaba, si stále více zasluhuje nechtěnou pozornost kvůli svým prodejním praktikám, vykořisťovatelské pracovní politice a možnému poškození životního prostředí.

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

Radoslaw Sikorski

Polsko nevylučuje vyslání svých vojáků na Ukrajinu

Polsko by nemělo vyloučit vyslání vojáků na Ukrajinu, uvedl polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski v rozhovoru, který zveřejnil polský deník Gazeta Wyborcza. Nespecifikoval však, jakou roli by polští vojáci na Ukrajině mohli plnit.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Čapí hnízdo je areál, který se nachází v části obce Dvůr Semtín v katastrálním území Tomice u Votic v obci Olbramovice ve Středočeském kraji, na okraji Přírodního parku Džbány-Žebrák. Areál staveb, určený k rekreačním a odpočinkovým účelům, vlastní podle zdrojů prostřednictvím několika firem politik a podnikatel Andrej Babiš.

Reklamní větev kauzy Čapí hnízdo je definitivně u konce

Reklamní větev kauzy Čapí hnízdo definitivně končí odkladem. Pražské vrchní státní zastupitelství do případu podle informací České televize už podruhé nezasáhne. Policie případ, ve kterém šlo o podezření z daňových úniků, v březnu odložila. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Jak porazit rakovinu? Zachránit by nás mohla chřipka nebo rýma

Medicínský výzkum při hledání léčby rakoviny zkoumá různé možnosti, mezi kterými je i využití virů způsobujících běžná onemocnění. Upozornil na to vědecký server Medical Xpress.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy