Šílený puch snášeli déle než rok. Pak objevili nad výtahem mrtvolu

Praha - Obyvatele panelového domu na pražském Zahradním městě celý loňský rok obtěžoval silný zápach neznámého původu. Tento týden se zdroj zápachu objasnil. V technické místnosti na střeše domu byly nalezeny ostatky muže.

Pro část nájemníků a majitelů bytů v domě je nález těla velkým tématem, jiní o něm ani nevědí. "Tady že se něco našlo, jo? O tom ani nevím," přiznal nám překvapený mladý muž. Zato starší paní, kterou jsme potkali v přízemí domu, věděla o hrůzném nálezu velmi dobře. "Podle koronera tu ta mrtvola byla od února loňského roku," řekla nám. Dle policie ale ještě nelze určit, jak dlouho tělo v technické místnosti domu leželo, bylo však v pokročilém stádiu rozkladu.

Zdá se, že mrtvý muž byl bezdomovec, který se v nepoužívané místnosti paneláku zabydlel. Nikdo se po něm nesháněl a domem se mezitím začal šířit nesnesitelný zápach. "Hlavně loni v létě, jak byly ty vedra, tak to bylo hrozné," svěřila se nám další z obyvatelek.

Na intenzivní zápach si obyvatelé domu opakovaně stěžovali, nikdo však nevěděl, odkud by mohl pocházet. Přitom se někteří nájemníci pohybovali od mrtvého muže opravdu blízko. Obyvatelé horních pater domu jezdili dennodenně výtahem jen pár desítek centimetrů od tlejícího těla. A k jeho objevení došlo de facto náhodou.

Na střeše domu v uplynulých týdnech probíhala rekonstrukce a při závěrečném předání došlo k objevení těla. "Někdo chytl za dveře, kdyby za ně nechytl, tak tam o tom ještě nikdo neví mnoho let," popisuje nález těla správce domu. Následně byla na místo přivolána policie. "Na místě nebylo zjištěno cizí zavinění a byla nařízena soudní pitva. Totožnost muže je zatím neznámá," uvedl tiskový mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Související

Ilustrační foto

Pár se přestěhoval do bytu snů: Našli tam mrtvolu a drsný vzkaz

New York - Mladý pár se konečně mohl nastěhovat do nového bydlení, po otevření vchodových dveří je ale čekal šok. Z bytu v New Yorku se linul zápach smrti a mladý pár uvnitř učinil velice nepříjemný nález, v kredenci byla schovaná mrtvola bývalého nájemníka.

Více souvisejících

mrtvola Mrtvoly Lidé

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy