Pirát z jaguáru se upil k smrti. Nechtěl do vězení za nehodu

Brno - Silniční pirát z jaguáru, který v Brně vytlačil dodávku na svodidla a málem zabil sedm lidí, je po smrti. Splnil, co slíbil - než aby nastoupil do vězení odpykat si trest, upil se k smrti. O Velikonocích zemřel v nemocnici. Informuje o tom Blesk.

Případ Martina Nováka byl svým způsobem unikátní. Mladík totiž napoprvé od soudu odešel s exemplárním trestem 15,5 roku. Ten mu až po jeho odvolání další soud zmírnil na 6,5 roku. Ani to si ale Novák nechtěl odsedět.

Po rozsudku měl Novák před kamarády prohlásit, že do vězení nikdy nenastoupí a že se raději upije k smrti. A jak řekl, tak také udělal. Trvalo mu to jen pár týdnů od rozsudku a skončil v nemocnici v kritickém stavu. Tam o Velikonocích také zemřel, protože mu selhaly vnitřní orgány.

Nehoda se stala v srpnu 2013 v Žabovřeské ulici. Obžalovaný řidič jaguaru telefonoval a nereagoval na pohyb kolony ani poté, co jej na to ostatní řidiči upozornili. Následně se dostal do konfliktu s posádkou dodávky. Řidič dodávky stojící jaguar objel a mířil směrem do centra.

V místě, kde se silnice rozšiřuje na dva pruhy, Novák dodávku dojel a vytlačil ji na betonová svodidla. Dva zraněné ze sedmičlenné osádky převezla sanitka do nemocnice. Řidič z místa nehody ujel, policisté Nováka dopadli po několika dnech.

Související

Soudy, ilustrační fotografie

Agresivní řidič Novák dostal o devět let nižší trest. Nešlo o pokus o vraždu, řekl soud

Praha - Olomoucký vrchní soud dnes snížil o devět let trest Martinu Novákovi, který vytlačil dodávku s šesti lidmi svým jaguárem na svodidla v Žabovřeské ulici v Brně. Místo 15,5 roku za pokus o vraždu ho poslal do vězení na 6,5 roku za pokus o těžké ublížení na zdraví. Snížení trestu a změnu kvalifikace navrhovala nejen obhajoba, ale i státní zástupce. Dodávka při nehodě havarovala, dva lidé se zranili. Kromě trestu vězení soud muži uložil zákaz řízení na deset let.

Více souvisejících

Martin Novák (řidič) úmrtí

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 44 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy