Grossovi a další tajemství: Jak to mají s penězi?

Praha - Od smrti expremiéra Stanislava Grosse uplynul rok a během této doby se jeho rodina ocitla ve vážných finančních problémech. Situace se ale prý otočila a nejvíc dnes vydělává mladší dcera Natálie (13).

"Natálka má obrovský talent a dlouho na jméno Grossová doplácela, naštěstí už pomalu lidé přestávají vnímat její příjmení a sledují to, co předvádí na jevišti," řekl deníku Blesk zdroj z Divadla Hybernia.

"To, co vydělám, mi jde na můj vlastní účet. Nejvíc utrácím za kabelky a hlavně miluji kupovat dárky ostatním, třeba mamce a sestře," řekla deníku Natálie s tím, že si měsíčně vydělá až sto tisíc korun.

Stanislav Gross byl nejmladším premiérem, kterého dosud Česká republika měla. Od roku dubna 2000 do léta 2004 byl ministrem vnitra ve vládách Miloše Zemana a Vladimíra Špidly, od roku 2001 také statutárním místopředsedou sociální demokracie.

Po neúspěchu ČSSD ve volbách do Evropského parlamentu v červnu 2004 a následném odstoupení premiéra Vladimíra Špidly, ho nahradil ve vedení strany i v čele vlády. V době nástupu do funkce mu bylo jen 34 let. Z funkce odstoupil 25. dubna 2005 po krizi způsobené kauzou kolem nejasností ve financích právě Stanislava Grosse.

Stanislav Gross vystudoval na SPŠ dopravní v Praze, před revolucí krátce pracoval jako elektromechanik – kandidát strojvedoucího v lokomotivním depu Praha – Vršovice. V letech 1993 až 1999 vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze; na FP Západočeské univerzity v Plzni získal titul JUDr. Na začátku devadesátých let stál v čele Mladých sociálních demokratů. Od roku 1992 byl poslancem nejprve České národní rady, posléze PS PČR za ČSSD.

Poprvé se oženil těsně po návratu z vojny na začátku 90. let, po půl roce však bylo manželství rozvedeno. Později se v médiích přiznal, že šlo o mladickou nerozvážnost. S druhou manželkou Šárkou měl bývalý politik dvě dcery, Denisu (* 1997) a Natálii (* 2002).

Související

ČSSD Rozhovor

ČSSD si před 30 lety zvolila Zemana. Současné vedení připomíná správce konkurzní podstaty, říká politolog Bureš

Před 30 lety skončil třídenní sjezd sociální demokracie v Hradci Králové. Strana si na něm nejen změnila název, který používá dodnes (z Československá sociální demokracie na Česká strana sociálně demokratická), ale především si do čela zvolila Miloše Zemana. Jeho mandát však tehdy nebyl nikterak silný, upozorňuje politolog Jan Bureš v rozhovoru pro EuroZprávy.cz. Prorektor Metropolitní univerzity Praha i tak považuje zmíněný sjezd za klíčový pro úpravu do té doby nepříliš úspěšné politické strategie ČSSD. Ohledně její budoucnosti je pak spíše skeptický. Obává se, že v Česku se nyní odehrává podobný vývoj jako v jiných zemích regionu, kde zanikla skutečná levice a její místo zaujali populisté.

Více souvisejících

Stanislav Gross

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

před 2 hodinami

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno před 4 hodinami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 4 hodinami

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 12 hodinami

Policie upřesnila informace o případu v Plzni. Ženu se podařilo zachránit

Policie ještě v úterý upřesnila informaci o násilném trestném činu v centru Plzně. Strážci zákona původně uvedli, že napadená žena nepřežila. Záchranářům se ji ale nakonec podařilo zachránit. Žena byla hospitalizována v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy