Kde nakoupíte školní pomůcky nejlevněji? Velké srovnání cen

Praha - Začátek školního roku se nezadržitelně blíží, je proto nejvyšší čas děti vybavit sešity a pastelkami. Na nízké ceny školních potřeb se snaží rodiče nalákat řada supermarketů. Kde nakoupíte nejlevněji?

Nákup školních potřeb se každoročně v září prodraží, zvlášť když máte doma školáků víc. Nejvíce dáte za kompletní výbavu pro prvňáčka, ale nové sešity, propisky nebo přezůvky potřebuje před začátkem školního roku každé dítě.

A právě nutnost nákupu vede obchodní řetězce k různým slevám a akcím. Ne vždy ale za školní potřeby zaplatíte nejméně. Ceny v různých řetězcích jsme proto srovnali za vás a to v Kauflandu, Tescu, Globusu, Penny Marketu a Albertu.

Vybírali jsme vždy nejlevnější variantu a porovnávali podobné artikly - balení pastelek po dvanácti, 15gramové lepidlové tyčinky nebo sadu tří tužek. I přesto panovaly v cenách některých položek výrazné rozdíly.

Ty největší najdete u aktovek a batohů. Některé mají totiž ergonomicky tvarovaná záda, zatímco ty další jsou jen látkové. Podobné je to u penálů - některé jsou vícepatrové, jiné vybavené a další jen obyčejná pouzdra. Nejlevnější proto nemusí znamenat nejkvalitnější nebo nejvhodnější variantu.

Nákup všech pomůcek vás vyjde asi na 1500 až 2000 korun. Další nákupy vás ale čekají během roku - tempery se vymalují, sešity popíšou a třeba nůžky ztratí.

Související

Prezident Zeman zahájil školní rok v lánské základní škole (1.9.2014)

Školy budou stávkovat, rozhodly odbory

Školské odbory rozhodly rozšířit svou stávku plánovanou na 27. listopadu. Namísto původně navrhované hodinové stávky nyní některé školy oznámily, že přeruší výuku na celý den. Předseda školských odborů František Dobšík to sdělil redakci TN.cz.

Více souvisejících

škola Obchody

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy