Výbava prvňáka: Na kolik vyjde a co v ní nesmí chybět? Rady

Praha - Nový školní rok se nezadržitelně blíží a školáci i jejich rodiče už odpočítávají hodiny do konce prázdnin. Řada lidí ovšem ještě potomkům nenakoupila školní pomůcky. Kolik stojí a na co byste určitě neměli zapomenout?

Každý školák, ať už ten, který nastupuje do první třídy nebo ten, který už má pár tříd za sebou - by měl určitě disponovat batohem, penálem, škálou psacích potřeb a sešitů a také pomůckami na výtvarnou výchovu.

Starším školákům se jistě šiknou i úhloměry, kružítka a další pomůcky, bez nichž se novopečení školáci ještě obejdou. Pokud si nejste jistí, jestli jste na něco nezapomněli, tak třeba v Tesku mají speciální seznam, který vám poradí.

Tomáš Martiňák z Teska rodičům doporučuje, aby na velký předškolní nákup vzali i ty, pro které se věci pořizují, tedy samotné školáky/prvňáky.

Předejdou tak hádkám o to, že vybrali batoh nebo penál se špatnou postavičkou, kterou ratolest nemá ráda. Také je snazší vyzkoušet, zda prckovi vybraný školní batoh dobře sedí.

Čeští rodiče podle Martiňáka při výběru školního vybavení samozřejmě přihlížejí k ceně, ale nejen k ní. Zajímají je například i bezpečnostní prvky právě na školních taškách nebo to, jestli batoh dítěti dobře sedí a snadno se nosí.

V průměru prý nákup školních pomůcek pro prvňáka vyjde přibližně na dva tisíce, náročnější a zámožnější rodiče utratí i o polovinu víc.

Velká část rodičů ovšem nechává nákup batohů, penálů a dalších školních nezbytností až na poslední chvíli, někteří dokonce do obchodů vyrazí až po začátku školního roku.

Související

Prezident Zeman zahájil školní rok v lánské základní škole (1.9.2014)

Školy budou stávkovat, rozhodly odbory

Školské odbory rozhodly rozšířit svou stávku plánovanou na 27. listopadu. Namísto původně navrhované hodinové stávky nyní některé školy oznámily, že přeruší výuku na celý den. Předseda školských odborů František Dobšík to sdělil redakci TN.cz.

Více souvisejících

škola děti

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy