Stropnického a Hollana napadli kvůli uprchlíkům. Vypadněte, křičela hospoda

Brno - Brněnského zastupitele Matěje Hollana a předsedu Zelených Matěje Stropnického včera v Brně vyhodili z hospody. Podle Hollana jim vyhrožoval násilím známý advokát Richard Špíšek, který například obhajoval Kevina Dahlgrena. Ten to odmítá a všechno svádí na kamaráda, se kterým byl na pivu.

Brněnský zastupitel a náměstek Matěj Hollan včera zažil ve "svém" městě nepěkný incident. Měl schůzku s Matějem Stropnickým v hospodě Poutník v Brně. Známé tváře Hollana a Stropnického ovšem přinesly problém.

Sám Hollan ho na Facebooku popsal takto: "Najedou ke mně přistoupili velice důrazně dva štamgasti, se kterými se znám od vidění mnoho let, kdy se U Poutníka potkáváme. ´Vypadni, nebo ti rozbijeme hubu... Dopiješ to pivo a vypadneš pryč, do týhle hospody už nepáchneš, tady pro tebe není místo... Stropnickýho sem tahat nebudeš... Refugees NOT welcome!!! Protože borce znám dlouho, pokoušel jsem se s nima diskutovat. Aby jeden štamgast vyhazoval druhého, navíc kvůli postoji k uprchlíkům, když je nechce všechny postřílet a nechat utopit ve vodě, je absurdní. Protistrana ale začínala být značně agresivní a vzhledem k nabušenosti jednoho z nich, který vypadal, že mi v příštích okamžicích rozbije hlavu, nemělo smysl pokoušet se o diskuzi."

Sám Hollan ovšem upozornil na identitu jednoho z agresorů. " Ta hlavní nabušená korba nebyl nějaký anonymní týpek odvedle. Byl to profesionální advokát trestního práva. Byl to obhájce Dahlgrena, Richard Špíšek," napsal Hollan.

"Toto bylo velmi nepříjemné vyhrožování násilím lidem, co přišli po práci na pivo. Ovčáček se Zemanem vykládají o fašizaci pražské kavárny. Já se svými kolegy jsem včera zažil na vlastní kůži fašizaci brněnské hospody, kvůli humanistickému postoji k lidem v nouzi. Já se ale zastrašit nenechám a budu právo na život hájit navzdory advokátovi, který mi vyhrožuje rozbitím huby za odlišný politický postoj," dodal Hollan.

Psali jsme:
Zásadní zpráva z Německa: Migranti musí pryč, nezvládneme to, přiznala Merkelová
 

Jenže advokát Špíšek tuto verzi události na FB popírá a tvrdí, že za všechno může jen jeho kamarád: "Pravdive to popsal Nikolaus Wachtel , coz je ta osoba, ktera vcera komunikovala se Stropnickym I Hollanem. Takze kdo chce, muze si to precist. Kdo me zna, vi ze k Poutnikovi chodim 7 let od jeho otevreni a za celou dobu nikdy nikoho nevyhazoval, pokud si vzpominam. Takze nadavky I chvalu za ten skutek smerujte k osobe, ktere se to tyka, ne ke mne. Nevim, co k tomu dodat. Richard Spisek."

Kamarád Nicholaus Wachtel vzal skutečně všechno na sebe: "Se vší vážností prohlašuji, že Stropnického i Hollana jsem včera poslal do piče já a udělám to při každé příležitosti. Prezentuji tak svůj názor a je to něco, s čím musí pseudopolitici tohoto typu počítat. P. Špíšek se toho nijak neúčastnil, pouze byl přítomen. Tvrdím, že Hollane lžeš, ale na to jsme my tady v Brně zvyklí. O tý druhý Stropnický holce ani nemluvím. Jseš lhář a ubrečenej ubožák."

Hollan na agresora/y nezavolal policii a z restaurace raději odešel. Dnes se sale rozhodl, že odpoví jakýmsi happeningem a přes FB sezval lidi na pivo. "Přemýšlel jsem nad tím, jak se v situaci, kdy vám vyhrožuje v hospodě advokát kvůli Stropnickému a uprchlíkům, zachovat. Podávat podněty policii a advokátní komoře se mi nechce, ať si to řeší sami, pokud k tomu shledají důvod. Jediná smysluplná reakce je nenechat se vyhrožujícími magory zastrašit a ukázat, že tady máme svobodnou liberální společnost, která se nebojí. Proto vám všechny, bez rozdílu vyznání, ras a politického přesvědčení nabízím: Pojďme všichni dohromady v pondělí v 18 hodin do Poutníka na Starobrněnskou 18. Pojďme všem nenávistným lidem ukázat, že tady je svobodná společnost. Já tam budu a bude se na vás těšit. Náckům, kteří nás budou vyhazovat z hospod, se ustupovat nesmí," vyzval Hollan.

Psali jsme:
Pozdvižení mezi muslimskými uprchlíky: Na ubytovně visí plakát s líbajícími se muži
 

Hollanova zmínka o advokátní komoře je na místě. Kdyby si totiž na advokáta Špíška oficiálně stěžoval, komora by se tím musela zabývat. A protože má etickém kodexu pravidlo, že se advokát musí chovat vždy slušně, poctivě a čestně, hrozilo by Špíškovi v krajním případě až pozastavení advokacie a vyškrtnultí ze seznamu advokátů.

Pozoruhodná je napřípadu ještě jedna věc. Vyjádřil se k němu i krajský hejtman Michal Hašek. namísto toho, aby odsoudil podobné agresivní chování vůči kolegům z politiky ve svém městě a kraji, škodolibě se Hollanovi a Stropnickému vysmál. "Násilí nepatří do života ani do politiky, ale ještě to nebude s Brnem tak špatný," prohlásil v reakci na Hollana. A pak ještě přisadil: "Matěji, Matěji, proč tě Brňáci nechtějí? Přemýšlej..."

Související

Matěj Stropnický

MPSV vyplatilo poradcům přes 4 miliony, Stropnický mezi nimi není

Ministerstvo práce vyplatilo v prvním pololetí za poradenské služby přes 4,2 milionu korun. Většinu sumy dostaly právní kanceláře hlavně kvůli řešení zakázek na informační systémy, zbývající zhruba desetinu peněz si rozdělili čtyři poradci ministryně Jany Maláčové (ČSSD). Vyplývá to ze seznamu na webu úřadu.
Jana Maláčová (ČSSD)

Maláčová se zúčastní dalších kontrol firem

Ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD) se chce v příštích týdnech účastnit dalších kontrol ve firmách. Podle ní její přítomnost při inspekčních akcích zvyšuje zájem o téma pracovních podmínek. Řekla to dnes novinářům. Uvedla, že její poradce Matěj Stropnický má pracovní agendu na starosti a přesvědčuje se o situaci v praxi.

Více souvisejících

Matěj Stropnický Matěj Hollan - uprchlíci

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy