Posmrtný vzkaz Čecha (†31), kterého utloukli v Anglii: Netruchlete

Praha - Zdeněk M. se odstěhoval do Londýna už před deseti lety za prací. Život mladého Čecha ukončil banální konflikt u rychlého občerstvení v londýnské čtvrti Poplar. Banda mladých útočníků si na muže po hádce počkala a uhodili ho řetězem do hlavy. Jeho sestra napsala za svého bratra dojemný vzkaz. Na mladého muže vzpomínají i jeho přátelé.

Zdeňkova sestra Adéla M. napsala na sociálních sítích vzkaz slovy svého bratra: "Tož mí milí zlatí, dne 22. 9. jsem tento svět nechtěně opustil. Netruchlete!! Na dobré a úsměvné chvilky se mnou vzpomínejte a pohárek či štamprličku na mě pozdvihněte. Život jsem miloval, též jsem si ho všemi doušky užíval a VÁS VŠECHNY jsem u srdíčka nosíval, váš MAKY."

Na mladého Čecha vzpomínají i jeho přátelé, kterých měl spoustu v Anglii i v ČR. Zdeňkovi kamarádi jsou jeho tragickou smrtí otřeseni. Popisují ho jako hodného, super kluka, který jim bude moc chybět. "Neříkejte R.I.P., legendy nikdy neumírají. Navždy pokračuj jeho jménem," napsal v angličtině kamarád Tom.

Psali jsme:
Muž obviněný z vraždy Čecha v Londýně stanul před soudem, zůstane ve vazbě
 

Petr F. sdílel vzpomínku, která má vystihovat to, jaký Zdeněk byl. : "Jednou nám třídní učitelka na základce promlouvala do duše za nějaký třídní prů*er. Všichni seděli zařezaní a nikdo by se nepřiznal. Jediný, kdo se zvedl, byl Maky. Učitelka ho setřela slovy "Zdeňku, ty jsi jediný, JEDINÝ ze všech, co má smysl pro spravedlnost a přiznal by ses i za něco, cos neudělal." Byl to OBROVSKÝ člověk. Takový byl, takový zůstane. Napořád!"

Podle očitého svědka útočníci srazili muže v saku ranou do hlavy řetězem k zamykání kol. Zdeněk utrpěl vážné poškození mozku, které nepřežil. Tři z podezřelých jsou už dopadeni. Jde o muže ve věku 16, 19 a 29 let. Dvojice mladších mužů byla zatím propuštěna na kauci, ale 29letý útočník je dnes u soudu v Londýně

Související

Více souvisejících

Vražda Čecha ve Velké Británii (23. 9. 2016)

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy