Na vládní krizi si můžete vsadit. Bookmakeři mají překvapivého kandidáta na premiéra

Praha - Na to, jak dopadne současná vládní krize v Česku, si můžete vsadit. Kurz se ovšem mění každou chvíli podle toho, jak politici mění svá stanoviska.

Prezident Miloš Zeman podle bookmakerů přijme demisi vlády. Na tuto možnost vypsali kurzy v rozmezí 1,15:1 až 1,2:1.

Premiérem se podle nich stane předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Na jeho jmenování se kurzy od úterý výrazně snížily, nyní se pohybují od 2,5:1 do 3:1. "Ještě v úterý navečer to vypadalo, že staronovým premiérem zůstane i přes podanou demisi vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) s kurzem 2:1. Aktuálně to vypadá tak, že Sobotka je až třetí vzadu. A možná překvapivým favoritem bookmakerů a sázkařů je Bělobrádek," sdělil ČTK mluvčí Tipsportu Václav Sochor.

Ještě v úterý večer měl předseda lidovců kurz 10:1. Aktuálně klesl u Tipsportu na 2,5:1, u Fortuny na 3:1. Na druhém místě je v Tipsportu předseda ANO a ministr financí Andrej Babiš (2,7:1), u Fortuny je ovšem až třetí (6,5:1). Kurzy na premiéra Sobotku se pohybují od 3,25:1 do 4:1. Šance předsedů KSČM Vojtěcha Filipa (50:1), ODS Petra Fialy a TOP 09 Miroslava Kalouska (oba 100:1) je podle bookmakerů minimální.

Volby jsou zatím vypsány na 20. až 21. října. Na to, že budou předčasné volby, má Tipsport kurz 5,5:1, Fortuna 8:1. "Bookmakeři nepočítají ani s předčasnými volbami, ani s úřednickou vládou," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Na možnost, že by se do vlády dostali komunisté, vypsal Tipsport kurz 10:1. Na to, že vláda zůstane v současném složení, se dá ve Fortuně vsadit za 4,5:1.

Související

Miloš Zeman, prezident České repubilky

Zeman znásilnil ústavu, varují Romové a důrazně apelují na veřejnost

Praha - Do aktuální vládní krize, která se z plánované demise vlády přeměnila v tahanici kolem odvolání šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, se vložil prezident Miloš Zeman. Ten Babiše dle přání premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) odvolat odmítá, ve čtvrtek odjíždí do Číny a i přes neshody s ústavními právníky si stojí za svým.

Více souvisejících

demise Sobotkovy vlády (2017) sázení Pavel Bělobrádek Bohuslav Sobotka Miloš Zeman Vláda ČR fortuna tipsport

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 7 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu nehodlá akceptovat požadavky Hamásu, který chce konec války

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli odmítl požadavek palestinského teroristického hnutí Hamás na ukončení války v Pásmu Gazy výměnou za propuštění rukojmí. Podle něj by to znamenalo, že Hamás zůstane u moci a bude nadále ohrožovat Izrael. Politický lídr Hamásu Ismáíl Haníja jej obvinil ze sabotování snah o zprostředkování dohody.

včera

Rusko, Kreml

Evropa se musí připravit na ruské sabotáže, varují tajné služby

Evropské tajné služby varují před ruskými sabotážemi napříč kontinentem, napsal prestižní deník Financial Times v neděli. Podle listu by mělo jít o žhářské útoky či akce namířené proti klíčové infrastruktuře. Moskva přitom nehodlá brát ohledy na případné oběti v řadách civilistů.

Aktualizováno včera

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

včera

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie.

Na Nymbursku vjelo auto na chodník a srazilo několik chodců

V Kostelní Lhotě na Nymbursku došlo v neděli odpoledne k vážné nehodě. Řidič vjel se svým osobním autem na chodník, kde srazil čtyři osoby. Informace o charakteru zranění zatím nejsou známé, na místo však letěly dva záchranářské vrtulníky. 

včera

Zemřel herec Bernard Hill, král Théoden z Pána prstenů

Velkou Británii dnes zasáhla smutná zpráva. Ve věku 79 let zemřel v neděli ráno herec Bernard Hill, který si zahrál ve dvou z těch vůbec nejúspěšnějších filmů světové kinematografie. O jeho úmrtí informovala stanice BBC.  

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy