Víkend ve znamení krásy: Soutěžící Miss Léta se procházely mezi plavci

REPORTÁŽ – Na návštěvníky Aquapalace Praha čekalo v sobotu 16. července oživení v podobě půvabných dívek. Celkem dvanáct dívek se účastnilo druhého semifinále soutěže Miss Léta 2017. A všichni plavci se stali diváky soutěže krásy.

Do finále Miss Léta se dostane dohromady dvanáct dívek ze čtyř semifinálových kol. V sobotu tedy porota musela zvolit tři finalistky. Porotci měli možnost dívky sledovat ve čtyřech disciplínách, mezi které patřila karibská móda, tanec a všeobecně oblíbená promenáda v plavkách.

Finále Miss Léta bude v září a organizátoři ještě stále uvažují nad tím, kde ho chtějí uspořádat. Zatím stále uvažují nad třemi možnostmi. Finále tedy zájemci budou moci navštívit buď v Aquapalace Praha, v Grandhotelu v Brně nebo v Hotelu Imperial v Karlových Varech.

Soutěž Miss Léta pořádá nadační fond IT People, který se snaží inspirovat studenty k zájmu o technické a informatické obory. Veškerý výtěžek ze soutěže putuje právě do fondu IT People. Jedná se o pátý ročník Miss Léta a pořadatelé se podle svých slov snaží zlepšovat.

Zájem o soutěž roste, hlásí se do ní množství soutěžících. „Na začátku se přihlásilo 415 dívek. Vítězka získá auto na jeden rok, finanční dar a množství dalších cen,“ uvedl pro server EuroZprávy.cz Robert Novotný, ředitel soutěže a předseda správní rady fondu IT People. „Vítězka také bude zastupovat Českou republiku na mezinárodní soutěži Miss Bikini,“ dodal.

Novotný doufá, že letos budou mít štěstí, protože loňská vítězka onemocněla krátce před soutěží a nemohla se jí zúčastnit. „Těsně před začátkem dostala angínu, což byla škoda. Snad to letos vyjde," komentoval.

Účastnice odpovídaly na otázky moderátora, což byla jejich šance ukázat svůj charakter a zájmy. Soutěžící číslo tři se jmenuje Lenka Brindzová a pochází ze Znojma. Prý má ráda svoje zaměstnání a také vaření. Mezi její oblíbená jídla patří fitness food, jako například tofu a zelenina.

Do soutěže se přihlásila, protože chtěla posunout své hranice. „Chtěla jsem výzvu, a protože jsem dlouho měla strach z dívčích kolektivů,“ svěřila se pro server EuroZprávy.cz Brindzová. „Zjistila jsem, že to je hodně zábavy a už se nebojím,“ doplnila. Podle ní je kolektiv soutěžících velice příjemný a dívky zažívají hodně zábavy.

Dívky se porotě i divákům ukázaly nejdříve v kostýmech inspirovaných Karibikem, pak však odpovídaly na otázky v tričkách a na promenádu v plavkách si oblékly černé plavky s barevným vzorem. Stejné plavky si oblékly na vyhlášení vítězek.

Vyhlašovaly se tři finalistky, které se zúčastní finále soutěže. Druhou vicemiss se stala Daniela Pospíšilová. Ta pochází z Teplic, je jí 21 let a mezi její koníčky patří cestování, nakupování a trávení času s přáteli. Titul první vicemiss získala devatenáctiletá Carly Kristenová z Ořecha, která studuje marketing a baví ji tvořit videa na YouTube.

Vítězkou sobotního semifinále se stala dívka se soutěžním číslem 1 Sandra Figalová. Dvaadvacetiletá Sandra pochází z Prahy a ráda se vzdělává. Kromě toho sportuje, cestuje a tráví čas se svými přáteli. Snaží se žít zdravě a ve volném čase píše. Řídí se zásadou, že je nutné žít v přítomnosti.

Ze svého vítězství měla ohromnou radost. „Jsem moc nadšená,“ řekla pro server EuroZprávy.cz. „Mám pocit, že si to ještě pořádně neuvědomuji, ale je to úžasné,“ komentovala s úsměvem. „Do soutěže krásy jsem se chtěla přihlásit už dříve, ale vyšlo mi to až letos,“ osvětlila. Podle svých slov se těší na pokračování soutěže a zážitky, které na ni čekají.

Související

Dominika Vinšová se stala vítězkou Miss Léta 2018

Dominika Vinšová se stala vítězkou Miss Léta 2018

Praha - Po dlouhém letním maratonu událostí se soutěž Miss Léta uchýlila do finále. Ve středu 12. září proběhlo v klubu Duplex finále a 18člennou porotou byla zvolena vítězka Miss Léta 2018. Po ročním kralování Angeliky Kostyshynové (Miss Léta 2017) bylo předáno žezlo dvacetileté Dominice Vinšové z Prahy. Hlavní cenou bylo auto na rok a postup na světové finále Miss. Druhé místo obsadila jednadvacetiletá Kateřina Lišková z Brna a třetí místo získala devatenáctiletá Nina Sattlerová z Mostu. Pro veřejnost se vítězkou stala osmnáctiletá Ivana Khymchuk a získala titul Miss Léta Sympatie 2018. Mezi VIP osobnostmi se na finále objevila Hana Svobodová, Gabriel Barbie Jiráčková a Pavel Callta, který večerem hudebně doprovázel.
Finalistky soutěže Miss Léta 2018

Miss Léta jde do finále. Popere se o něj těchto 12 krásek!

V průběhu června a července proběhla v Aquapalace Praha celkem čtyři semifinálová kola Miss Léta, kdy se postupně v každém kole představila jiná dvanáctka soutěžících. Pro každé kolo byly připraveny tři korunky a šerpy pro tři postupující dívky. Každé kolo to měla porota těžké, protože konkurence byla vysoká a většinou mezi čtvrtým a třetím místem rozhodoval pouze jeden bod. Po skončení každého kola se nové finalistky přesunuly na slavnostní afterparty do restaurace Como, na kterou je odvezla cabrio limuzína Lincoln Limousine, a dívky oblékly tradiční bílé outfity Bílé armády, které jsou již od roku 2016 neoddělitelnou částí image soutěže Miss Léta.

Více souvisejících

Miss Léta Aquapalace Praha Léto soutěž krásy

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy