Třetí semifinále Miss Léta se konalo venku. Diváci soutěžící sledovali od baru s drinkem

REPORTÁŽ – Aquapalace Praha se již potřetí proměnil v dějiště soutěže Miss Léta 2017. Třetí semifinále znovu přilákalo množství diváků a 12 semifinalistek zpříjemňovalo pobyt všem návštěvníků svým půvabem a úsměvy. Stejně jako minule měla porota těžké rozhodování.

I tuto sobotu se do finále mohla dostat jen trojice dívek, zatímco ostatní musely soutěž opustit. V postup však doufaly všechny. Pro většinu dívek však soutěž byla také zábavou a možností navázat přátelství, protože mnohé z nich se spolu opravdu spřátelily.

Do soutěže se hlásí dívky, které už modeling a soutěže krásy zkoušely, ovšem i ty, které nikdy v soutěži krásy nebyly. Proč se hlásí? Ze zvědavosti. „Chtěla jsem zkusit něco nového, ještě nikdy jsem na žádné soutěži krásy nebyla,“ uvedla pro server EuroZprávy.cz soutěžící Ivana Růžičková. Je jí 19 a pochází z Nového Boru.

O soutěži se dozvěděla náhodou. „O Miss Léta mi řekla fotografka. Říkala, že bych se měla zkusit přihlásit,“ vysvětlila Růžičková. Prý ani nečekala, že v soutěži postoupí. „Když mi volali, že jsem se dostala dál, byla jsem úplně v šoku. Když se mě ptali, jestli mám radost, ani jsem nevěděla, jak jim mám odpovědět,“ přiznala s úsměvem.

Protože počasí bylo v sobotu velmi slunečné, třetí semifinále se na rozdíl od minulého konalo ve venkovní části aquaparku. Lidé se tehdy mohli koupat či opalovat, zatímco dívky přecházely po můstku přes vodu. Mnoho koupajících si ke sledování disciplín u baru pořídilo osvěžující drinky, aby si mohlo soutěž užít.

Porota je složená z pořadatelů a vítězek předchozího ročníku a také zaměstnanců Aquapalace Praha. „Myslím si, že soutěž je fajn, protože upozorňuje na to, že i IT obory můžou být zábava,“ komentoval pro server EuroZprávy.cz Martin Šetelík, který ten den Aquapalace v porotě zastupoval. V Aquapalace pracuje jako manažer fitness centra.

„Pokaždé je v porotě někdo jiný, já to teď mám jako součást manažerské služby,“ dodal. Neví sice, co všechno do organizace soutěže patří, myslí si však, že pořadatelé odvedli velice dobrou práci. Ředitel soutěže Robert Novotný přiznal, že porota to má těžké. „Někdy je snadné dostat se k šesti nejlepším, ale pak už je problém. A když se všechny nejlepší dostanou do finále, to teprve bude těžké rozhodování,“ přiznal pro EuroZprávy.cz.

Po náročném rozhodováním porota sdělila výsledky moderátorovi, který je vyhlásil, doprovázený hudbou. Druhou vicemiss se stala Petra Ejemová, která pochází z Příbrami a je jí 18 let. „Mám ohromnou radost, vůbec jsem to nečekala,“ řekla pro server EuroZprávy.cz. Má ráda fitness, běh a také ji baví focení. Myslí si, že s úsměvem jde všechno líp.

Titul první vicemiss získala dívka s číslem 6, Nikola Nejedlíková. Nikole je 21 let a žije v Praze. „Z umístění mám ohromnou radost. Zkoušela jsem to už vloni, ale bohužel to nevyšlo. Proto jsem teď ještě nadšenější,“ svěřila se serveru EuroZprávy.cz. Mezi její zájmy patří motorismus, tanec, snowboarding, ale také malování a kreslení. Její motto zní: Nikdy se nevzdávej!

První místo ze sobotního semifinále získala Angelika Kostyshynová z Ústí nad Labem. Tato jednadvacetiletá dívka má ráda cheerleading a fitness, užívá si jízdu na kole a bruslích, zároveň si však užívá relax u čtení knih. Důležité je podle ní žít kouzlem přítomného okamžiku. Po vítězství skoro plakala radostí. „Mám ohromnou radost a vůbec jsem to nečekala,“ vysvětlila pro server EuroZprávy.cz.

„Když vyhlásili druhou a první vicemiss, byla jsem smutná, protože jsem si nemyslela, že mám šanci vyhrát,“ dodala. Navíc se jedná o její první soutěž krásy, které se účastnila. I díky tomu je její radost o to větší a její výhra překvapivá.

Související

Dominika Vinšová se stala vítězkou Miss Léta 2018

Dominika Vinšová se stala vítězkou Miss Léta 2018

Praha - Po dlouhém letním maratonu událostí se soutěž Miss Léta uchýlila do finále. Ve středu 12. září proběhlo v klubu Duplex finále a 18člennou porotou byla zvolena vítězka Miss Léta 2018. Po ročním kralování Angeliky Kostyshynové (Miss Léta 2017) bylo předáno žezlo dvacetileté Dominice Vinšové z Prahy. Hlavní cenou bylo auto na rok a postup na světové finále Miss. Druhé místo obsadila jednadvacetiletá Kateřina Lišková z Brna a třetí místo získala devatenáctiletá Nina Sattlerová z Mostu. Pro veřejnost se vítězkou stala osmnáctiletá Ivana Khymchuk a získala titul Miss Léta Sympatie 2018. Mezi VIP osobnostmi se na finále objevila Hana Svobodová, Gabriel Barbie Jiráčková a Pavel Callta, který večerem hudebně doprovázel.
Finalistky soutěže Miss Léta 2018

Miss Léta jde do finále. Popere se o něj těchto 12 krásek!

V průběhu června a července proběhla v Aquapalace Praha celkem čtyři semifinálová kola Miss Léta, kdy se postupně v každém kole představila jiná dvanáctka soutěžících. Pro každé kolo byly připraveny tři korunky a šerpy pro tři postupující dívky. Každé kolo to měla porota těžké, protože konkurence byla vysoká a většinou mezi čtvrtým a třetím místem rozhodoval pouze jeden bod. Po skončení každého kola se nové finalistky přesunuly na slavnostní afterparty do restaurace Como, na kterou je odvezla cabrio limuzína Lincoln Limousine, a dívky oblékly tradiční bílé outfity Bílé armády, které jsou již od roku 2016 neoddělitelnou částí image soutěže Miss Léta.

Více souvisejících

Miss Léta Aquapalace Praha soutěž krásy modelky aquapark Léto

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy