ŽIVĚ: Na Staroměstském náměstí se rozsvítil vánoční strom

Praha - Na pražském Staroměstském náměstí se dnes v 16:30 rozzáří vánoční strom. Rozsvítí ho primátorka Adriana Krnáčová.

Související

Policie ČR, ilustrační fotografie

Na Stoltenberga či Blinkena budou v Praze dohlížet stovky policistů

Policie finišuje s přípravami na jednání ministrů zahraničí členských zemí NATO, které ve čtvrtek a v pátek hostí Praha. Do souvisejících opatření budou zapojeny stovky strážců zákona. Do Česka dorazí generální tajemník aliance Jens Stoltenberg či šéf americké diplomacie Antony Blinken. 
Češi kvůli MS v hokeji zaplnili náměstí Prohlédněte si galerii

Co čeká hokejisty na Staromáku? Nadšení fanoušci nebudou to jediné

V Česku budou dnes odpoledne oficiálně pokračovat oslavy zisku titulu mistrů světa v ledním hokeji, který národní tým vybojoval v neděli večer po vítězství nad Švýcarskem. Největší akce se chystá na Staroměstském náměstí v Praze. Na co se lidé mohou těšit? 

Více souvisejících

Praha Vánoční strom

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Volby, ilustrační fotografie.

Eurovolby se blíží. Na ANO se dotahuje Spolu, ukazuje nový průzkum

Evropské volby, které jsou na programu příští týden, by teď v Česku vyhrálo hnutí ANO, vyplývá z průzkumu agentury STEM/MARK na vzorku 1623 respondentů. Europoslanců by však měl vítěz stejně jako druhá koalice Spolu. K zisku alespoň jednoho mandátu má namířeno šest subjektů.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Garri Kasparov, foto: Frank Hoppe

Kasparov je pro Moskvu zahraničním agentem. Hrozí mu stíhání

Šachovému velmistrovi Garrimu Kasparovovi hrozí v rodné zemi, kterou opustil před deseti lety, další trestní stíhání za porušení zákona o tzv. zahraničních agentech. Informovala o tom ruská státní agentura TASS. Kasparov by v případě odsouzení mohl jít do vězení. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Jevgenij Prigožin

Zesnulý šéf Wagnerovců Prigožin má u hrobu novou sochu

Zesnulý zakladatel žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin, který loni uspořádal vzpouru proti Putinovu režimu, se dočkal nové sochy. Odhalena byla v sobotu u jeho hrobu v Petrohradě, vojáci k ní položili květiny, informovala agentura AFP.

včera

Nou Camp, domácí hřiště klubu FC Barcelona. Byl dokončen v roce 1957 a nynější kapacita 98 600 diváků ho činí největším fotbalovým stadionem Evropy.

Změny na lavičkách fotbalových velkoklubů. Barcelonu bude trénovat Flick, Bayern zase Kompany

U Bayernu Mnichov bylo o něco jasnější, že se bude po skončení sezóny poroučet Thomas Tuchel, to u Barcelony byla fotbalová veřejnost svědky veletočů kolem působení trenéra Xaviho. Nejprve uvedl, že po sezóně skončí, ještě před pár týdny to však vypadalo, že bude nadále pokračovat. Nakonec to vše rozčíslo klubové vedení, které už se službami Xaviho pro příští ročník nepočítalo. Zatímco do Barcelony míří bývalý kouč německé fotbalové reprezentace Hansi Flick, do Bayernu Mnichov možná překvapivě přichází Vincent Kompany, jenž naposledy koučoval anglické Burnley, s nímž sestoupil z anglické Premier League.

včera

včera

včera

Dominik Feri

Trest pro Feriho je adekvátní, konstatoval odvolací soud v rozsudku

Tříletý trest odnětí svobody pro exposlance Dominika Feriho je adekvátní, konstatovali soudci odvolacího senátu pražského městského soudu v rozsudku podle informací České televize. Feri v uplynulých dnech nastoupil do vězení, kde si má odpykat trest za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění. Odvolací soud mu ho potvrdil na konci dubna.

včera

včera

včera

včera

Momentka z filmu Priscilla.

RECENZE: Priscilla je křehkým i svíravým protipólem rockové pohádky

Sofia Coppola se po Marii Antoinette z roku 2006 navrací k životopisu slavných osobností. Oproti extravagantně postmodernímu portrétu francouzské panovnice je Priscilla subtilní a intimní. Ani tady však pro režisérku nejsou faktografické údaje tolik důležité a přináší křehce vystavěný portrét manželky krále rocku, jenž zprostředkovává svírající atmosféru.

včera

Povodně, ilustrační fotografie.

Počasí: Meteorologové zmírnili výstrahu před povodněmi na západě

Povodňová hrozba na západě Česka způsobená vydatnými srážkami se snižuje. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu zmírnil výstrahu před povodňovými jevy. Na Radbuze, Úhlavě, Úslavě a jejich přítocích se přesto očekává překročení druhého stupně povodňové aktivity. 

včera

Yemi A.D. do vesmíru nepoletí. Japonec zrušil "neuskutečnitelnou" misi

Japonský podnikatel Jusaku Maezawa zrušil misi dearMoon, v jejímž rámci měl s celebritami absolvovat první turistický let kolem Měsíce. Informovala o tom agentura Reuters. Let se měl původně uskutečnit do konce minulého roku, stanovený cíl se však stal podle organizátorů neuskutečnitelným. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy