Vyhořelý hotel v Praze prošel v roce 2006 rekonstrukcí, patří Italovi

Praha - Hotel v Náplavní ulici v Praze, kde v sobotu večer hořelo, prošel v roce 2006 kompletní rekonstrukcí. Řetězec Eurostars Hotel Company má v metropoli ještě další dva hotely, a to pětihvězdičkový Eurostars Thalia na Národní a tříhvězdičkový Exe City Park v Opletalově ulici.

Budovu v Náplavní ulici vlastní společnost SIRA Praha, kterou ovládá devětasedmdesátiletý Ital Tarcisio Persegona. Celková pořizovací cena hotelu ke konci roku 2006 činila 196 milionů korun. Vyplývá to z údajů dostupných v Obchodním rejstříku a Katastru nemovitostí.

Rekonstrukce hotelu byla financována z úvěru italské banky Sanpaolo a na nemovitost vzniklo zástavní právo ve výši 4,6 milionu eur, tedy v přepočtu 124 milionů korun. Stav úvěru po deseti letech splácení činil 549.000 eur, tedy 14,8 milionu korun.

V budově je nyní čtyřhvězdičkový hotel Eurostars David patřící k řetězci Eurostars Hotel Company, která je jednou ze tří značek španělské hotelové skupiny Hotusa. V nabídce hotelu bylo 76 pokojů. Ve zprávě auditora k hospodaření firmy SIRA Praha je uvedeno, že Eurostars platí čtvrtletní nájemné 190.841 eur, tedy pět milionů korun.

Řetězec Eurostars Hotel Company nabízí městská hotelová zařízení se strategickou polohou v historických centrech měst. V současné době má po světě 86 takových zařízení, například v New Yorku, Paříži, Berlíně či Římě. Pražský hotel Eurostars David utržil v roce 2016 přes 52 milionů korun.

Související

Požár hotelu Eurostars David v Praze

Tragický požár hotelu v Praze zůstává záhadou. Příčina nejasná, viník neznámý

Požár hotelu v pražské Náplavní ulici, při kterém v lednu zemřeli čtyři lidé, zavinila podle vyšetřovatelů neznámá osoba. Zda úmyslně, nebo nedbalostí prozatím nejde jednoznačně určit. ČTK to dnes sdělil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Podle něj hasiči současně v hotelu zjistili zásadní nedostatky v zajištění jeho požární bezpečnosti. S ohledem na to budou případ s majitelem hotelu řešit ve správním řízení.

Více souvisejících

požár hotelu Eurostars David v Praze (20. ledna 2018) Praha Hotely

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 6 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy