Policie rozbila alibi útočníka na Kvitovou. Má důkazy, že byl v jejím bytě

Prostějov - Muž podezřelý z útoku na tenistku Petru Kvitovou byl v jejím bytě, tvrdí policie. Kriminalisté našli dvakrát shodu u pachových stop v bytě Kvitové a pachových stop podezřelého, který je ve vazbě.

Útočník se 20. prosince 2016 vetřel ke Kvitové do bytu a tenistku při potyčce vážně pořezal na levé ruce, v níž drží raketu. Kvitová se podrobila komplikované operaci šlach všech prstů a několika nervů v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou.

Obviněný muž podle České televize pochází z Brna, kde také bydlí, a je mu kolem 30 let. Původně se spekulovalo, že je zhruba padesátiletý. Policie jej prověřovala už v lednu 2017 jako podezřelého, tehdy měl ale alibi, které se nyní policistům podařilo rozbít. 

Napadení Kvitové olomoucká krajská policie vyšetřovala jako vydírání, loni v listopadu ho odložila a letos jej znovu otevřel útvar policejního prezidia. Muž byl zadržen v květnu a skončil ve vazbě. Za zločin vydírání hrozí pět až 12 let vězení. Nyní čeká tenistku rekognice, kdy bude pachatele poznávat mezi jinými muži.

Související

Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová v Austrálii nenastoupí. Oznámila, že je těhotná

Dnes na Instagramu zveřejnila držitelka dvou triumfů z Wimbledonu z let 2011 a 2014 Petra Kvitová příspěvek hovořící o tom, že je těhotná a že tak se svým manželem a trenérem Jiřím Vaňkem očekávají letos v létě narození potomka. Třiatřicetiletá tenistka pak ale dál neuvedla, zda tato radostná skutečnost znamená konec její hráčské kariéry. Každopádně je jisté, že se nepřestaví na úvod sezóny v Austrálii. 
Kvitová si postupem do osmifinále splnila povinnost, favoritkou se necítí

Petra Kvitová a hekání soupeřky? Slaví postup do osmifinále Wimbledonu. "Jsem strašně ráda, že jsem to zvládla."

Jako zkoušku trpělivosti označila tenistka Petra Kvitová dnešní duel 3. kola Wimbledonu proti Srbce Nataliji Stevanovičové. Novinářům po vítězství 6:3, 7:5 řekla, že právě klidná hlava rozhodla o jejím postupu do osmifinále. Nejen, že se turnajová devítka vypořádala s odlišným stylem soupeřky a jejími hlasitými projevy během hry, ale zvládla také přestávku kvůli dešti v koncovce druhého setu. Postupem mezi šestnáct nejlepších tenistek splnila podle svých slov povinnost, jako favoritka turnaje se ale nevnímá.

Více souvisejících

Petra Kvitová Prostějov (Olomoucký kraj) krimi napadení

Aktuálně se děje

před 16 minutami

Mychajlo Podoljak, poradce z kanceláře ukrajinského prezidenta

Rusové se připravují na nekonečnou válku, tvrdí Zelenského poradce

Změny v ruském vedení po opětovné inauguraci Vladimira Putina svědčí zejména o totální militarizaci ruské ekonomiky a restrukturalizaci armádních zásobovacích systémů, konstatoval poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Změny podle něj mají zajistit, aby Moskva měla zdroje na "nekonečnou válku".

před 23 minutami

Ukrajinská armáda ve válce s Ruskem

Rusové odhalili hlavní problém ukrajinské armády

Rusové i mnozí analytici si uvědomují, že hlavním nedostatkem, který teď Ukrajinu sužuje, jsou lidské zdroje. Moskevské síly dobyly nejméně devět vesnic a osad poblíž Charkova v náporu, který má podle analytiků roztáhnout ukrajinské jednotky a odvrátit je od bojů jinde.

před 1 hodinou

Slide

RECENZE: Anifilm prořízl podvratný (anti)western Slide od animátorské legendy Billa Plymptona

Minulý týden v Liberci proběhl největší festival animovaného filmu u nás. Vedle výherního filmu Kuře pro Lindu uvedl v hlavní soutěži celovečerních filmů novinku nezávislého amerického tvůrce Billa Plymptona, jenž na jednom z minulých ročníků festivalu zasedal v porotě a uvedl svou retrospektivu. Jeho westernově laděný Slide nepřestává okouzlovat svérázným stylem animace i žánrovou subverzí.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Suché počasí může působit potíže. Hrozí požáry, varuje ČHMÚ

Meteorologové varují před nebezpečím požárů v souvislosti s nárazy větru o rychlosti přes 50 kilometrů za hodinu a suchem, které aktuálně panuje v Česku. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se týká většiny území. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy