Spis o útoku na Kvitovou je hotov. Obviněný zůstane ve vazbě, hrozí mu 12 let

Prostějov - Policie uzavřela vyšetřování útoku na tenistku Petru Kvitovou. Státní zástupce začal pracovat na sepisování obžaloby. Obviněnému Radimu Žondrovi soud v úterý prodloužil vazbu. V případě odsouzení mu hrozí až 12 let za mřížemi.

Krajské státní zastupitelství dostalo spis v pondělí. "Na starosti ho má státní zástupce, který je nyní na dovolené. Věnovat se tomu začne po návratu v pondělí," uvedla náměstkyně Krajského státního zastupitelství v Brně Jarmila Šteflová.

Útočník Kvitovou přepadl 20. prosince 2016, tenistka utrpěla vážné poranění levé ruky. Podrobila se komplikované operaci šlach všech prstů a několika nervů v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. 

Policie útočníka dopadla a obvinila v květnu 2018. Zůstane ve vazbě. "Vazební důvody stále trvají, byly ještě zesíleny těmi vyšetřovacími úkony, které byly provedeny (Kvitová při rekognici Žondru poznala a označila) a které podle mého názoru prozatím dostatečně odůvodňují podezření, že skutek spáchal právě obviněný Radim Žondra. Rozhodla jsem, že obviněného nadále ponechávám ve vazbě," řekla prostějovská soudkyně Adéla Pluskalová.

Žondra si při příchodu na vazební zasedání nezakrýval tvář. "Já jsem paní Kvitové nic neudělal," řekl, když ho eskorta odváděla. 

Případ napadení dvojnásobné wimbledonské vítězky olomoucká krajská policie vyšetřovala jako vydírání, loni v listopadu ho odložila. Letos jej znovu otevřel útvar policejního prezidia. Podle informací médií jde o muže s vazbami na olomouckou drogovou scénu, v minulosti byl odsouzen kvůli útokům na seniory.

Související

Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová v Austrálii nenastoupí. Oznámila, že je těhotná

Dnes na Instagramu zveřejnila držitelka dvou triumfů z Wimbledonu z let 2011 a 2014 Petra Kvitová příspěvek hovořící o tom, že je těhotná a že tak se svým manželem a trenérem Jiřím Vaňkem očekávají letos v létě narození potomka. Třiatřicetiletá tenistka pak ale dál neuvedla, zda tato radostná skutečnost znamená konec její hráčské kariéry. Každopádně je jisté, že se nepřestaví na úvod sezóny v Austrálii. 
Kvitová si postupem do osmifinále splnila povinnost, favoritkou se necítí

Petra Kvitová a hekání soupeřky? Slaví postup do osmifinále Wimbledonu. "Jsem strašně ráda, že jsem to zvládla."

Jako zkoušku trpělivosti označila tenistka Petra Kvitová dnešní duel 3. kola Wimbledonu proti Srbce Nataliji Stevanovičové. Novinářům po vítězství 6:3, 7:5 řekla, že právě klidná hlava rozhodla o jejím postupu do osmifinále. Nejen, že se turnajová devítka vypořádala s odlišným stylem soupeřky a jejími hlasitými projevy během hry, ale zvládla také přestávku kvůli dešti v koncovce druhého setu. Postupem mezi šestnáct nejlepších tenistek splnila podle svých slov povinnost, jako favoritka turnaje se ale nevnímá.

Více souvisejících

Petra Kvitová Radim Žondra (napadení Kvitové) napadení vazba

Aktuálně se děje

před 30 minutami

Aktualizováno před 38 minutami

Aktualizováno před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy