Ostravského podnikatele Dědice opět zadržela policie

Ostravského podnikatele a bývalého lobbistu Martina Dědice, který pět let čelí stíhání z ovlivňování veřejných zakázek a přijímání úplatků, v pátek znovu zadrželi policisté. Důvod zatím není jasný.

Dědic dosud na hlavní líčení ke Krajskému soudu v Ostravě přicházel z domova a celé léto strávil se souhlasem soudce ve svém přechodném bydlišti na Mallorce.

Podle idnes.cz Dědice a spolu s ním zřejmě ještě několik dalších lidí v pátek zatkla policie. Údajně kvůli blíže neupřesněným zahraničním účtům. Zda a jak to souvisí s projednávanou žalobou týkající se zakázek městské nemocnice a dopravního podniku nebo později vzneseným obviněním z krácení daní, zatím není zřejmé.

"Mohu jen říci, že probíhají úkony trestního řízení. Nic víc v této chvíli komentovat nechci," uvedl státní zástupce Vít Koupil. Probíhající úkony potvrdil i advokát Miloslav Kijas. "Dosud jsem ale nedostal usnesení o zahání trestního stíhání, takže netuším, o co jde. Nemám ani informace o počtu zadržených," řekl Dědicův obhájce.

Dědicův mobilní telefon je od pátku nedostupný. Pokud soudce nepošle muže do vazby, měl by se vrátit domů nejpozději po 48 hodinách od zadržení, tedy v neděli. Poprvé se Dědic dostal do vazby v březnu 2014, ale po několika měsících byl propuštěn a čekal na soudní proces. Ten začal v prosinci 2016, ale ani letos neskončí. Dědic vinu popírá.

Související

Krajský soud v Ostravě

Bral milionové úplatky? Soud projednává novou obžalobu v kauze lobbisty Dědice

Krajský soud v Ostravě začal dnes projednávat novou obžalobu spojenou s lobbistou Martinem Dědicem. Obžaloba, kterou soud sloučil s předchozími, souvisí například s přijímáním úplatků při modernizaci ostravských tramvají. Za zajištění zakázky pro společnost Pragoimex ve výši 300 milionů korun inkasoval Dědic podle obžaloby dva miliony korun. Dalších deset milionů korun měl slíbených, ale vyplaceny už nebyly. Dědic to odmítá.

Více souvisejících

Martin Dědic (lobbista) Ostrava Korupce

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy