Ve Vsetíně v noci hořel byt, domovy muselo opustit 19 lidí

Ve Vsetíně-Rokytnici v noci na dnešek hořel byt, záchranné složky kvůli tomu musely evakuovat 19 lidí. Hořelo v obytném domě, na místě postupně zasahovalo pět jednotek hasičů. Jeden člověk skončil v péči záchranářů. Na webu krajských hasičů to uvedl jejich mluvčí Pavel Řezníček.

Informaci o požáru přijali hasiči krátce před půlnocí. "Jak bylo na místě zjištěno, jednalo se o požár bytu ve čtvrtém patře. Hasiči v dýchací technice okamžitě pronikli dovnitř a provedli rychlou lokalizaci. Majitelku vyvedli a předali do péče zdravotnické záchranné služby," uvedl Řezníček.

Hasiči zasahovali kvůli silnému zakouření chodeb v dýchací technice. Postupně celý dům zkontrolovali a informovali o události jeho obyvatele. "Na pokyn velitele zásahu byla provedena evakuace celkem 19 osob. Díky tomu, že obyvatelé bytů dodrželi pokyny hasičů při řízeném odvětrávání pomocí přetlakové ventilace, nedošlo k dalším zraněním a nebylo nutné evakuovat další osoby," uvedl mluvčí.

Na místě události nyní pracuje vyšetřovatel hasičů. Zjišťuje příčinu vzniku požáru a výši způsobených škod.

Související

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Více souvisejících

Požáry Hasiči vsetín

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 9 hodinami

před 9 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

Týdenní výhled filmů: Plyšoví bobři, konzervativní anglická vesnice a různé podoby lásky

Pravidelný výhled začínajícího filmového týdne představí pět premiérových titulů v kinech a zároveň upozorní na některé z nových přírůstků do katalogů rozmanitých VOD platforem. Kino nabídka se bude tentokrát soustředit především na lásku a její pojetí v mnoha podobách, ať už jde o Kanadu, venkovskou Anglii či depresí prolezlé Česko.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy