Expolicista Kadlec uzavřel smír s ČKP, za nabourání 20 aut zaplatí 400 tisíc

Bývalý policista Karel Kadlec uzavřel smír s Českou kanceláří pojistitelů (ČKP), která na muže podala žalobu kvůli neuhrazení části škody, jež vznikla při nehodě v dubnu 2016. Kadlec tehdy naboural zhruba dvě desítky aut. Původně asi 400.000 korun odmítal uhradit, v dohodě o smíru se ale zavázal, že škodu i náklady řízení ČKP zaplatí. V minulosti bývalý policista uvedl, že již zaplatil asi 1,1 milionu korun, dnes novinářům řekl, že uhrazením peněz podle dohody o smíru bude náhrada škody uzavřena.

"Nejsem typ člověka, který by se vzdával bez boje. Zároveň ale nestojím o jakési Pyrrhovo vítězství. Mým cílem, pokud mám začít znovu a od nuly, není strávit pět, šest let u soudu. Pokud se mám postavit znova na nohy, tak nechci trávit svůj další život u soudu, ale musím se věnovat práci. A své dceři," řekl Kadlec novinářům.

Kadlec se v dohodě o smíru zavázal, že ČKP zaplatí 391.000 korun za položky, které dříve zpochybňoval, a také 15.000 korun jako náhradu nákladů řízení. Peníze musí podle smíru, který dnes schválil Obvodní soud pru Prahu 2, zaplatit do 30 dnů od doručení usnesení.

Podle serveru idnes.cz, který na žalobu kanceláře počátkem října upozornil, šlo o neshody ohledně oprav některých vozidel. Po ČKP Kadlec tehdy chtěl, aby prokázala, že peníze žádá oprávněně. Částku složil do advokátní úschovy.

Kadlec dostal za nabourání aut v roce 2017 podmínku a zákaz řízení, v trestu byla zahrnuta i podmínka za předchozí nehodu z roku 2015 v Nuslích. Dvě desítky vozidel naboural právě při cestě na soudní jednání, které se nehody v Nuslích týkalo. Podle žalobců měl v době činu v krvi nejméně 1,63 promile alkoholu.

Kadlec v minulosti uváděl, že se incident stal v době, kdy měl psychické problémy, které vznikly kvůli přepracování nebo rodinným problémům. Boural ještě jednou, v srpnu 2016. Za tuto nehodu na křižovatce Korunní a Budečské ulice mu magistrát v přestupkovém řízení uložil pokutu a zákaz řízení.

Související

Soud, ilustrační foto

Kauza Vidkun: Exšéf policie Krejčiřík tvrdí, že neměl informace o možném ovlivňování

Bývalý ředitel olomoucké krajské policie Libor Krejčiřík dnes u soudu řekl, že neměl informace, že by jeho náměstek Karel Kadlec ovlivňoval kauzy. Svou výpovědí ale dnes zároveň popřel obhajobu Kadlece, že to byl naopak on, kdo od vlivných olomouckých osobností sbíral informace a využíval je jako informátory. Podle Krejčiříka Kadlec nikdy o těchto úkonech nepořizoval záznamy, ani jej o tom jako přímého nadřízeného neinformoval. Soud pokračuje příští týden, na řadu by měli přijít v roli svědků další policisté.
Ivan Langer (ODS)

Kauza Vidkun: Ivan Langer u soudu popřel, že měl informace z trestních spisů

Bývalý ministr vnitra za ODS Ivan Langer dnes u soudu v kauze Vidkun popřel, že by s obžalovaným podnikatelem Ivanem Kyselým disponovali informacemi z trestních spisů. Připustil však, že mediálně známé olomoucké kauzy spolu probírali, neboť prý hýbaly děním ve městě. Přihlásil se k osobním přátelským vztahům nejen s Kyselým, který je jeho obchodním partnerem, a s obžalovaným bývalým policejním náměstkem Karlem Kadlecem. V kauze Vidkun se cítí jako poškozený než jako svědek.

Více souvisejících

Karel Kadlec Česká kancelář pojistitelů Dopravní nehody

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy