Žen sází stále více, svůj podíl na tom má i StarDance

Podíl žen na kurzovém sázení v Česku loni mírně vzrostl, pohybuje se od devíti do 13 procent. V porovnání s muži sázejí ženy za nižší částky a zajímají se více o sporty, ve kterých má Česko úspěšné individuality. V oblibě mají také společenské sázky jako například na televizní taneční soutěž StarDance. Vyplývá to z odpovědí zástupců sázkových společností, které ČTK oslovila.

"Zájem žen o kurzové sázení se nadále každým rokem zvyšuje. Loni jejich podíl dosáhl 13 procent, meziročně o dva procentní body více. Co se týče sportovních preferencí, ženy spíše než na fotbal sázejí na hokej, v oblibě mají i biatlon. Zajímají se více o sporty, kde máme úspěšné individuální reprezentanty, například rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou. Specialitou jsou třeba olympijské soutěže v krasobruslení," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

V Tipsportu podle mluvčího Jiřího Hadravy vzrostl loni počet sázejících žen o procentní bod na devět procent. "Z konkrétních soutěží u nás nejraději sázejí na NHL, fotbalovou Evropskou ligu nebo hokejovou extraligu. Ženy sázejí průměrně 17 dní v měsíci," doplnil Hadrava.

Podle mluvčí Chance Markéty Světlíkové je průměrná sázka u žen zhruba o třetinu nižší než u mužů. "Mezi sporty vede fotbal, následují hokej, tenis, basketbal a volejbal," podotkla Světlíková.

Ve Fortuně výrazně roste podíl žen u sázek na celospolečenské události, zejména parlamentní a prezidentské volby. "Zájem žen o sázky se citelně zvyšuje i v kontextu rostoucí nabídky sázek na kulturní a populární události nebo soutěže. Například v nedávné StarDance byl podíl tiketů podaných ženami skoro čtvrtinový," uvedl dále Šrain.

Ženy jsou podle něj spíše sváteční sázkařky, v nabídce si vybírají události, které jsou jim blízké. Riskují spíše méně, na tiket dávají nižší částky, kombinují menší počty příležitostí. "Spíše než chladnokrevná analýza pravděpodobnosti u nich vítězí fanouškovství a srdce. I mezi ženami jsou ale pravidelné sázkařky, které se nebojí zariskovat a specializují se na konkrétní sporty a soutěže," dodal Šrain.

Jako příklad sázkařského úspěchu uvedl ženu, která v srpnu 2015 po druhém kole anglické fotbalové Premier League vsadila na celkové vítězství tehdejšího outsidera Leicester City 100 korun. Při kurzu 1500:1 se po devíti měsících radovala ze 150.000 korun.

Související

Více souvisejících

loterie ženy

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 34 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy