U Prachatic se zabila řidička, narazila do stromu. Další tragédie na Hodonínsku a Plzeňsku

Řidička osobního auta zemřela dnes ráno po nárazu do stromu na silnici II/145 mezi obcemi Němčice a Češnovice na Prachaticku. Tento týden je to třetí tragická nehoda v kraji, zároveň je to třetí oběť dopravních nehod v jižních Čechách od začátku roku. Poblíž Chlumčan na Plzeňsku narazil v noci 21letý řidič do stromu, na místě zemřel. Další tři vážně zraněné lidi, z nichž dva byli mladiství, převezli záchranáři do nemocnice.

Sedmatřicetiletá řidička narazila s autem Volkswagen Golf do stromu, na místě zemřela. 

"Projela táhlou levotočivou zatáčku, po 80 metrech je nájezd na pole, srazila svodidla a čelně narazila do stromu. Muselo jí to klouznout, pravděpodobně jela velmi rychle. Ve voze byla sama," řekl krajský policejní mluvčí Milan Bajcura. Silnice je průjezdná. 

Čtyřiatřicetiletý řidič vozidla Volkswagen Golf zahynul dnes ráno na silnici mezi Strážovicemi a Kyjovem na Hodonínsku, řekla policejní mluvčí Kamila Haraštová. Kvůli havárii je zavřená silnice.

Nehoda se stala okolo půl osmé. "Řidič nezvládl řízení na silnici od Strážovicc do Kyjova. V levotočivé zatáčce vyjel mimo komunikaci do pole," uvedla Haraštová. Podle ní se vozidlo několikrát otočilo přes střechu. Řidič byl v autě sám. Policisté příčiny nehody vyšetřují. 

Na Plzeňsku narazil v noci na dnešek 21letý řidič do stromu, na místě zemřel. Nehoda se stala na silnici první třídy I/27 z Plzně na Klatovy, 50 metrů od odbočky na Chlumčany. Silnice v místě byla plně zprovozněná téměř po pěti hodinách.

"Ze zatím nezjištěných příčin auto sjelo vpravo mimo vozovku, kde narazilo do stromu. Vozidlo začalo po nárazu hořet, řidič utrpěl zranění, na jejichž následky na místě zemřel," řekla mluvčí krajské policie Markéta Fialová. Ve voze podle ní jeli ještě dva lidé mladší 18 let a jeden cestující ročník 2000. Všichni tři skončili s vážnými zraněními ve fakultní nemocnici.

Dva mladiství, kteří byli převezeni na urgentní příjem, jsou podle administrátorky nemocnice Gabriely Levorové stále ve vážném, ale stabilizovaném stavu. Třetí zraněný, jehož převzala traumatologická ambulance, utrpěl středně těžká poranění a jeho stav je také stabilizovaný.

Podle informací ČTK všechny tři spolucestující vytáhly z vozu posádky automobilů, které místem projížděly. Řidič ale zůstal zaklíněný v hořícím voze Škoda Fabia, které zcela shořelo. O tom, zda před jízdou pil, bude jasné až po soudní pitvě.

Související

Více souvisejících

Dopravní nehody Jihočeský kraj Zima hodonín Plzeňský kraj

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 12 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

Extrémní počasí spaluje Asii. Kvůli vedrům umírají desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy