Chřadnoucí Miss? Miloš Zapletal odmítá nabídky, aby soutěž oživil

Zakladatel Miss Československo Miloš Zapletal odmítá nabídky, aby oživil chřadnoucí soutěž Miss. Šestasedmdesátiletý dlouholetý ředitel soutěže, od jejíhož obnoveného konání 8. dubna uplyne 30 let, po prodeji Miss České republiky v roce 2008 podniká na Farmě Blaník a píše třetí knihu. Už vydal publikaci Báchorky blanického rytíře a knihu Nesmrtelní o aktivních lidech starších 80 let. Zapletal to řekl v rozhovoru pro ČTK.

Jeho nová kniha vyjde na podzim pod názvem Za zády slavných. "Jde o moje zážitky z showbyznysu, protože jsem spolupracoval s mnoha zajímavými lidmi od Karla Kryla přes Marii Rottrovou a Olympic až po Michaela Kocába nebo Bolka Polívku," uvedl.

Od dob, kdy před třiceti lety na trůn první novodobé Miss Československa usedla černovláska z Prešova Ivana Christová, změnila soutěž několikrát majitele. Nyní existují dvě hlavní soutěže ženské krásy - Česká Miss a Miss ČR založená v roce 2010 tehdy pod názvem Miss Face Czech Republic modelkou Taťánou Makarenko.

"Vím, že se Miss rozmnožily a rozmělnily. Před 15 lety se někteří domnívali, že soutěž Miss je výnosný obchod. Ale výsledky to má jen když to člověk, stejně jako kteroukoliv práci, dělá poctivě. Občas mi někdo nabídne, zda bych se k tomu nechtěl vrátit. Samozřejmě jsem to odmítl, protože tahle etapa mého života, i života mojí ženy, která to organizovala se mnou, je za námi," prohlásil Zapletal.

Vzhledem k 30. výročí soutěže se však Zapletal k Miss nakrátko vrátí. V pondělí 8. dubna v Praze pořádá setkání, kterého se zúčastní bývalé účastnice soutěže, někteří porotci jako Ladislav Špaček a účinkující.

Soutěži Miss ČR, kterou od roku 1989 pořádal Zapletal, konkurovala od roku 2005 Česká Miss, kterou pořádala Michaela Maláčová. Zatímco Miss ČR vybírala odborná porota, Českou Miss volili televizní diváci. Zapletal se s Maláčovou soudil kvůli tomu, že pro svou soutěž používá zaměnitelný název Česká Miss, soudy ale rozhodly ve prospěch Maláčové. Nakonec byly soutěže sloučeny a od roku 2011 existuje pouze Česká Miss, která od roku 2014 několikrát změnila majitele. Aktuální ročník pořádá agentura Miss Events. O odvysílání posledního finále již neměla zájem žádná televize.

Nový ročník konkurenční soutěže Miss České republiky začal v březnu. Za soutěží stojí stejný tým, který od roku 2013 organizoval soutěž Miss Léta.

Jeden z bývalých porotců Zapletalovy Miss ČR Ladislav Špaček míní, že "soutěž ztratila prestiž a stala se jenom přehlídkou hezkých tváří". "Miloš (Zapletal) vyzvedl Miss na výsluní společenského uznání a soutěž byla seriózní. Chtěl, aby soutěž pomohla udělat z děvčat ušlechtilé osobnosti. A když se podíváme na historii, tak zjistíme, že se to u řady z nich podařilo. Příkladem jsou Miss World 2006 Taťána Kuchařová nebo Monika Žídková. Soutěž tehdy byla zárukou toho, že děvčata neupadnou v zapomnění čtyři měsíce po finále," konstatoval Špaček.

Miloš Zapletal (zakladatel Miss) Miss ženy

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy