Vadí vám černoška jako agent 007? Tak poslouchejte... Češi dostali nálož z vysokých míst

Nespokojenost Čechů s novým agentem 007 narůstá. Oznámení, že jeho roli převezme žena, přijal svět podle zahraničního tisku kladně, jen v Česku se lidé bouří. Vadí jim i to, že herečka je černoška.

Jak už server EuroZprávy.cz informoval dříve, novým tajným agentem 007 bude po Danielu Craigovi poprvé v dějinách bondovek žena a černoška, britská herečka Lashana Lynchová. To pořádně naštvalo řadu Čechů, kteří na internetu vyjadřují svou nelibost k tomuto kroku.

Paradoxně byla zpráva, že novým agentem 007 bude žena a černoška, podle britského tisku na sociálních sítích v zahraničí dobře přijata. Na veřejnost se dostala několik týdnů poté, co bylo oznámeno, že ve filmovém remaku Malé mořské víly si hlavní postavu zahraje americká černošská herečka a zpěvačka Halle Baileyová.

Češi s tím ale mají problém. Sociální sítě zaplnili lidé, kteří s tímto ztvárněním jejich oblíbeného hrdiny nesouhlasí. Podle mnoha komentářů jde o destrukci klasiky, jiným vadí to, že hlavní hrdinkou má být černoška, další tvrdí, že tuto úlohu by neměla zastávat žena.

A odpor sílí. Navzdory tomu, že volání po změnách v natáčení jsou prakticky zbytečná a nic nezmění, lidé odmítají změny ve svých oblíbených bondovkách akceptovat.

Všiml si toho i bývalý 1. místopředseda zahraničního výboru Evropského parlamentu Libor Rouček, který na sociální síti poukázal, s čím mají Češi problém.

"Zatímco Brity nechává nový koncept Jamese Bonda v klidu, mnozí Češi se cítí již při samotném pomyšlení, že agenta 007 by mohla představovat žena a dokonce černoška, naprosto vytočeni. Jejich představy a svět, na který byli zvyklí, jim to totiž obrací téměř naruby. A přitom k nějakému neklidu a vzrušení není sebemenší důvod!" napsal Rouček.

Dodal, že ženy tvoří polovinu populace a na světě žije více černochů než bělochů, navíc britské či americké filmy se točí ne pro lokální, ale globální audienci.

"Ať se nám to líbí či nikoli, takový je svět a taková je doba, ve které žijeme. Kdo s tím má přesto problémy a chce si ve své mysli zachovat svět na který byl zvyklý, tomu doporučuji pustit si pro uklidnění Třicet případů majora Zemana..." zchladil vztekající se Čechy. 

Související

Více souvisejících

James Bond, agent 007 Libor Rouček Lashana Lynchová

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy