Výbuch plynu v karvinském bytě byl úmyslný? Policie má vážné podezření

Zatím není jasné, zda byl úterní výbuch plynu v karvinském bytě způsoben úmyslně. Policie čeká, až šestapadesátiletý obyvatel bytu, který utrpěl lehčí zranění, vystřízliví a psychologové konstatují, že je schopen výslechu.

"Muže jsme zatím nemohli vyslechnout," uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Podle policie existuje podezření, že plyn někdo pustil úmyslně. "Musíme s výslechem počkat, až zraněný muž bude schopen všech úkonů. Potvrdit to musí i psychologové," řekla Viačková. Dodala, že experti budou zkoumat i to, zda muž netrpí duševní poruchou.

Výbuch v bytě v Karviné-Novém Městě se odehrál v úterý okolo 14:30. Jeden člověk utrpěl zranění. "Zranění utrpěl šestapadesátiletý muž. Jedná se o lehčí poranění hlavy a hrudníku," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Zdravotníci podle něj na místě ošetřili i další dva obyvatele domu. "Jednalo se o muže a ženu středního věku. Nebyli zraněni, utrpěli psychický otřes," dodal.

Policisté a hasiči z domu evakuovali 12 lidí. Všichni se později mohli vrátit do svých bytů. Statik totiž zjistil, že statika objektu ve vlastnictví společnosti Residomo není narušena. ČTK to před 17:00 potvrdili mluvčí firmy, města i policie. Mluvčí firmy Residomo Kateřina Piechowicz uvedla, že škodu způsobenou výbuchem by společnost mohla vyčíslit během následujících dní. Podle policie se prvotní odhady pohybují okolo 200.000 korun.

Související

Ilustrační foto

Výbuch plynu zničil v Tursku dům, několik zraněných

V Tursku u Prahy vybuchl v bytovém domě plyn. Záchranáři na místě podle nejnovějších informací ošetřili čtyři zraněné, dva z toho středně těžce a dva lehce. Zavaleného člověka se hasičům podařilo vyprostit, převzala si ho letecká záchranná služba, řekly ČTK mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová a hasičů Vladimíra Kereková.

Více souvisejících

výbuch plynu Karviná

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy