Varování nepomáhají. Další lyžař neměl přilbu. Následky jsou tragické!

Klíny nad Litvínovem - Horská služba musela v neděli zasahovat v Krušných horách, jela pro třicetiletého muže, který se nejspíš zranil při zdolávání největšího skoku ve snowparku v Klínech nad Litvínovem. Lyžoval bez přilby, utrpěl velmi vážná zranění hlavy, informovala Mediafax horská služba.

O zranění se horská služba dozvěděla od klínoveckých lanovkářů přibližně ve tři čtvrtě na jednu. "Podle nich skok ani pád nikdo neviděl, teprve po chvíli si všimli, že na doskokovém místě leží muž v bezvědomí. Ihned jsme vyrazili na sněžném skútru s potřebným zdravotnickým vybavením a na místě jsme zjistili, že muž evidentně utrpěl velmi vážné poranění hlavy," říká náčelník Miroslav Güttner.

Služba zavolala do Ústí nad Labem, odkud pro muže poslali vrtulník. Zasahující členové stabilizovali muže do vakuové matrace a nasadili mu krční límec, na saních za skútrem ho následně převezli na heliport, který je u areálu. Letecká záchranná služba ho poté transportovala do ústecké nemocnice.

Náčelník varuje před jízdou bez přilby. "Nyní je na sjezdových tratích podklad velice tvrdý a zledovatělý. I když je na něm v současné době nízký povrch prachového sněhu, řešíme nárůst zranění hlavy i u lyžařů s ochrannou přilbou. Jezdit bez přilby je proto naprostým hazardem," apeluje na návštěvníky Güttner.

Související

Horská záchranná služba Vysoké Tatry

Záchranáři ve Vysokých Tatrách pomáhali dvojici Češek

Slovenské záchranáře o Velikonocích zaměstnali čeští turisté. Horská služba v pátek pomáhala dvěma horolezkyním v Mlynické dolině. Informovala o tom agentura TASR. Jeden český horolezec v týdnu nepřežil pád ve Vysokých Tatrách. 

Více souvisejících

horská služba Krušné hory - Klínovec Záchranná služba

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy