Velký test mikulášů: Děti mají jasno, která čokoláda je nejlepší

Praha - Také nevíte, jaké čokoládové postavičky koupit dětem na Mikuláše? Proto jsme pro vás připravili velký test čokoládových Mikulášů a hodnotit jsme tentokrát nechali děti. Který z pamlsků jim chutnal nejvíce?

K testu jsme pozvali celkem pět dětí - dvě holčičky a tři kluky v rozmezí 6 až 10 let. Všechny hodnotily čokolády na talířku, aniž by věděly, o jaké postavičky Mikulášů se jedná.

I když se samozřejmě chutě dětí výrazně liší, výsledek testu byl jednoznačný. Čtyřikrát děti označily za nejlepší figurku Mikuláš Kinder, jednou skončila na druhém místě.

Naopak tři děti z pěti označily za nejhorší kakaového Mikuláše. Ten byl na ně zjevně příliš hořký.

Jak děti seřadily jednotlivé Mikuláše podle toho, jak jim chutnala čokoláda? Podle umístění jsme ohodnotili figurky body od nejlepšího (9) po nejhoršího (1 bod).

Maura (6 let): 1, 7, 4, 3, 9, 2, 6, 8, 5.

Michael (7 let): 7, 8, 3, 6, 4, 2, 5, 1, 9.

Tomáš (9 let): 7, 8, 2, 4, 9, 1, 5, 3, 6.

Martin (8 let): 7, 2, 1, 8, 4, 3, 9, 6, 5.

Michaela (10 let): 7, 1, 2, 9, 4, 8, 6, 3, 5.

Výsledky testu:

1. místo (44 bodů, číslo v testu: 7)

Mikuláš KinderCena: 59,90 Kč (cena za gram 0,54 Kč)

Hmotnost: 110 g

Sladká figurka s mléčnou čokoládou. Složení: vnější stěna: mléčná čokoláda 45 procent (cukr, plnotučné sušené mléko, kakaové máslo, kakaová hmota, emulgátor: lecitiny (sojové), vanilin, vnitřní stěna: odtučněné sušené mléko, cukr, rostlinné tuky, máselný tuk, emulgátor: lecitiny (sojovéú, vanilin. Obsah mléčné sušiny: nejméně 32 procent z celkové hmotnosti. Obsah kakaových složek: nejméně 14,5 procenta z celkové hmotnosti.

Vyrobeno: Polsko.

2. místo (30 bodů, číslo v testu: 1)

Mikuláš KitKatCena: 49,90 Kč (cena za gram 0,49 Kč)

Hmotnost: 100 g

Dutá figurka z mléčné čokolády s cereálními křupinkami 7 procent. Složení: cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, cereální křupinky 7 procent (pšeničné klíčky, rýžová mouka, pšeničný škrob, cukr, jedlá sůl), laktóza, sušená syrovátka, lískooříšková pasta, mléčný tuk, emulgátor (slunečnicový lecitin), aroma.Může obsahovat stopy arašídů a sóji. Obsah kakaové sušiny v mléčné čokoládě nejméně 28 procent.

Výrobce: Nestlé Česko

3. místo (30 bodů, číslo v testu: 2)

Lentilky Mikuláš s medvídkem uvnitřCena: 44,90 Kč (cena za gram 0,34 Kč)

Hmotnost: 129 g

Složení: cukr, kakaové máslo, sušené mléko, kakaová hmota, psalmový olej, mléčný tuk, sušená syrovátka, laktóza, emulgátory slunečnicový lecitin, polyglycerylpolyricinoleát), pšeničná mouka, aroma, rýžový škrob, ovocné, zeleninové a rostlinné koncentráty, leštící látky (karnaubský vosk a včelí vosk), sirup z invertního cukru. Může obsahovat stopy arašídů, sóji a lepku z jiných obilovin. Vedle kakaového másla obsahuje rostlinné tuky. Obsah kakaové sušiny nejméně 25 procent.

Výrobce: Nestlé Česko.

4. místo (28 bodů, číslo v testu: 8)

Mikuláš Heinz FoodCena: 34,90 Kč (cena za gram: 0,34 Kč)

Hmotnost: 100 g

Mléčná čokoláda (obsah kakaové sušiny nejméně 32 procent). Složení: cukr, kakaové máslo, odtučněné sušené mléko, kakaová hmota, sušená syrovátka, mléčný tuk, emulgátor: sojový lecitin, E476, aroma. Výrobek obsahuje soju a mléko.

Vyrobeno: Česká republika.

5. místo (28 bodů, číslo v testu: 4)

Mikuláš KlettCena: 34,90 Kč (cena za gram 0,34 Kč)

Hmotnost: 100 g

Mléčná čokoláda, obsah kakaové sušiny min 30 procent. Složení: cukr, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, kakaová hmota, laktóza, sušená syrovátka, emulgátor: sojový lecitin E322. Přírodní aroma. Stopové prvky: arašídové oříšky, ostatní ořechy, gluten.

Vyrobeno: Německo.

6. místo (21 bod, číslo v testu: 3)

Mikuláš FigaroCena: 44,90 Kč (cena za gram 0,40 Kč)

Hmotnost: 110 g.

Dutá figurka z mléčné čokolády. Obsah kakaové sušiny v mléčné čokoládě nejméně 25 procent. Složení: cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko 15 procent, kakaová hmota, emulgátory (E442, E476), přírodní vanilkové aroma.

Vyrobeno: Slovensko.

7. místo (20 bodů, číslo v testu: 9)

Mikuláš FavorinaCena: 24,90 Kč (cena za gram 0,16 Kč), koupeno ve slevě za 19,90 Kč

Hmotnost: 150 g

Alpská mléčná čokoláda. Složení: cukr, kakaové máslo, sušené odstředěné mléko, kakaová hmota, sušená sladká syrovátka, máselný tuk, emulgátor. slunečnicový lecitin, dřeň z jader lískových ořechů, přírodní aroma: vanilka. Obsah mléčné sušiny nejméně 18 procent. Může obsahovat stopy lepku, jiných suchých skořápkových plodů a sóji

Vyrobeno: Německo.

8. místo (15 bodů, číslo v testu: 6)

Mikuláš MerciCena: 64,90 Kč (cena za gram 0,54 Kč)

Hmotnost: 120 g

Mléčná čokoláda. Složení: cukr, kakaové máslo, plnotučné mléko sušené (23,5 procent), kakaová hmota, máselný tuk, emulgátor: sojový lecitin, vanilkový extrakt. Obsah kakaové sušiny nejméně 32 procent. Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí, arašíd a jiných ořechů, dále stopy pšenice, špaldy a ječmene.

Vyrobeno: Německo.

9. místo (9 bodů, číslo v testu: 5)

Mikuláš 60 procent kakaoCena: 36,90 Kč (cena za gram 0,24 Kč)

Hmotnost: 150 g

Jemná hořká čokoláda, obsah kakaové sušiny nejméně 60 procent. Složení: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor: lecitin. Přírodní aroma. Stopové prvky: arašídové oříšky, ostatní ořechy, gluten, mléčné výrobky.

Vyrobeno: Německo.

Související

Více souvisejících

test pro spotřebitele Mikuláš potraviny jídlo

Aktuálně se děje

před 51 minutami

Volodymyr Zelenskyj (Ukrajina)

Západ se bojí, říká Zelenskyj s ohledem na válku na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev. 

před 1 hodinou

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Češi nepovolili Rakušanům další překvapení. Porazili je 4:0 a čtvrtfinále mají jisté

Poté, co nejprve Rakušané potrápili Švýcary (4:5) i Kanaďany (6:7 po prodloužení) a posléze dokázali porazit Finsko 3:2, se naši jižní sousedé v pátek večer v pražské O2 Areně představili proti svěřencům kouče Radima Rulíka. Ten své mužstvo na nevyzpytatelného soupeře připravil, a i když především druhá třetině herně nebyla podle českých představ, výsledkově k žádnému překvapení tentokráte naštěstí nedošlo. Utkání dospělo k české výhře 4:0.

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

včera

včera

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

včera

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Pellegrini: Fico si útok pamatuje a po atentátu byl při vědomí. Ve hře je převoz do Bratislavy

Lékařské konzilium by mělo v pondělí rozhodnout o další léčbě postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica, který po středečním atentátu podstoupil ve fakultní nemocnici v Banské Bystrici pětihodinovou operaci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy