Radikálové pochodovali Ústím: Potyčky, zbraně, policie zadržela deset lidí

Ústí nad Labem - Pochod Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) a jejích příznivců centrem Ústí nad Labem se obešel bez vážnějších problémů. Policie řešila několik drobných potyček s antifašisty, deset lidí zadržela. Shromáždění monitorovali i pozorovatelé Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE).

DSSS avizovala shromáždění pro 500 lidí, do Ústí nad Labem jich dorazila přibližně polovina. Pochodu se u Mánesových sadů postavily víc než dvě stovky antifašistů a místních Romů. Byli mezi nimi i anarchisté z Německa. Ulici uzavřeli těžkooděnci, obě skupiny se k sobě nedostaly ani na 200 metrů. "Pochod se obešel bez narušení veřejného pořádku," řekla Poláčková.

Drobné střety řešila policie na konci pochodu, kde se radikálům postavily dvě menší skupinky anarchistů, oddělili je těžkooděnci. Už před polednem skupina asi deset antifašistů napadla policisty z antikonfliktního týmu. Zadržených z řad antifašistů i pravicových radikálů bylo podle Poláčkové nakonec deset. "Předvedeno bylo celkem deset osob, z toho devět pro přestupky napadení policistů nebo neuposlechnutí výzvy a jedna osoba pro trestný čin útoku na úřední osobu," doplnila Poláčková.

Radikálové ze severní Moravy přivezli do města násady z tvrdého plastu, policie jim je ještě na nádraží zabavila. "Celkem jsme zadrželi 19 zbraní, většinou šlo o násady a tyče," doplnila Poláčková.

Policie nasadila do ulic na 700 policistů včetně pořádkových jednotek z Ústeckého, Libereckého a Jihomoravského kraje. Mimořádná bezpečnostní opatření podle Poláčkové potrvají do odvolání, velká část radikálů ve městě zatím zůstává. Rozdělili se do menších skupin a zamířili především do restaurací.

Do běžného provozu se vrátila městská hromadná doprava, která kvůli uzavírkám v centru města jezdila po objízdných trasách.

Související

Hasiči a policisté zasahují u tragického požáru domku v Ústí nad Labem. (18.2.2023)

Tragédie v Ústí nad Labem: Pitva vyloučila cizí zavinění

Pitva vyloučila, že by na úmrtí čtyř lidí v zahradním domku v Ústí nad Labem měl podíl někdo další. Policie o tom dnes informovala na twitteru. Těla byla nalezena po sobotním požáru ve čtvrti Předlice v zahradní kolonii. Kriminalisté pracují se třemi verzemi vzniku požáru.
Hasiči a policisté zasahují u tragického požáru domku v Ústí nad Labem. (18.2.2023)

Pokračuje vyšetřování tragédie v Ústí, policie pracuje se třemi verzemi

Na místo požáru zahradního domku ve čtvrti Předlice v Ústí nad Labem se dnes dopoledne vrátili policisté a hasiči. ČTK to řekl mluvčí krajských hasičů Petr Pelikus. Po požáru v sobotu ráno byli nalezni čtyři mrtví, z toho dvě děti. Policie informovala na twitteru, že prověřuje tři možné verze vzniku požáru.

Více souvisejících

ústí nad labem dsss Policie ČR

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Kaliňák: Ficova zranění jsou rozsáhlá. Mnoho věcí se bude muset znovu naučit

Slovenský ministr obrany Robert Kaliňák dnes na tiskové konferenci uvedl, že rozsah zranění u premiéra Roberta Fica, která byla způsobena čtyřmi střelnými ranami vypálenými atentátníkem, je tak rozsáhlý, že odpověď organismu může být ještě náročná. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy