Na D35 narazila auta do převrácené cisterny, doprava kolabuje

Olomouc - Na D35 v katastru Přáslavic na Olomoucku se dnes nad ránem převrátila cisterna převážející 22.000 litrů plynu. Poté do ní narazilo osobní a nákladní auto. Příčiny nehody policie vyšetřuje.

Cisterna převážející LPG havarovala krátce před 01:00, kdy z dosud nezjištěných příčin najela na krajnici, vyjela ze silnice, narazila do svodidel a převrátila se na bok.

"Žádný plyn z cisterny neunikal, cisterna nebyla poškozena a řidič nebyl zraněn. Hasiči se vrátili na základnu s tím, že přečerpání proběhne dnes ráno. V 6:08 však do cisterny narazil kamion," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Hasiči nyní hledají nejbezpečnější způsob, jak havarovanou cisternu vyprostit. "Po konzultaci s pracovníky firmy, která se specializuje na přečerpávání plynu, se nakonec nebude na místě nehody LPG z havarované cisterny přečerpávat. Dva jeřáby cisternu vyzvednou a plnou ji položí na podvalník, který ji převeze na původní místo určení," uvedla Hacsiková.

Havarovaná cisterna by měla být naložena na valník v odpoledních hodinách. Hacsiková upozornila, že v době manipulace s cisternou bude v okolí místa nehody z bezpečnostních důvodů uzavřena i nyní průjezdná část dálnice D35 ve směru z Olomouce na Ostravu.

Doprava je na dálnici D35 ve směru z Ostravy do Olomouce u exitu na 290. kilometru odkloněna na starou silnici vedoucí přes Velký Újezd, Daskabát, Kocourovec a Přáslavice dál na Olomouc. "Protisměrný jízdní pruh ve směru z Olomouce na Ostravu je průjezdný," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Řidiči musí na dálnici D35 u Velkého Újezdu ve směru od Ostravy na Olomouc počítat s kolonami. Dlouhé řady automobilů se už ráno kvůli nehodě tvořily i na silnici číslo 35 ve směru od Velké Bystřice na Olomouc, jelikož na ní sjížděly automobily z dálnice.

Doprava se komplikuje také na silnicích v okolí Lipníku nad Bečvou, po kterých se místu nehody snaží vyhnout řidiči osobních i nákladních automobilů. "Žádáme řidiče nákladní dopravy, aby nesjížděli z dálnice D35 v katastru Lipníka nad Bečvou na silnici I/47 ve směru na Osek nad Bečvou a Přerov a také nesjížděli z dálnice D35 směrem na Doloplazy a Tršice. Vznikají dopravní komplikace a tvoří se kolony," uvedla Urbánková.

Související

Dálnice, ilustrační fotografie.

D35 mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou zůstane uzavřena až do úterý

Minimálně do úterního dopoledne bude obousměrně uzavřena dálnice D35 na trase mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou na Přerovsku, jejíž provoz přerušil nahnutý sloup elektrického vedení, řekl dnes ČTK mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol. Zabezpečení místa bude podle mluvčího poměrně technicky náročné, dodávka elektřiny do okolích míst je ale zajištěna. Doprava je odkláněna na exitu 276 ve směru na Ostravu a na exitu 281 ve směru na Olomouc, uvedla policie.
Ilustrační foto

Dopravu na D35 uzavřela nehoda kamionu

Dopravu na dálnici D35 na trase z Lipníku nad Bečvou směrem na Olomouc uzavřela nehoda nákladního vozidla. Dnes časně ráno se na 280. kilometru vozidlo převrátilo a náklad se vysypal do levého jízdního pruhu.

Více souvisejících

dálnice D35 Dopravní nehody Nehody kamiónů Olomoucký kraj

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

před 8 hodinami

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

před 9 hodinami

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

před 9 hodinami

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

před 9 hodinami

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy