Bonami je 10 let, letos spustí kuchyně i další expanzi

Česká společnost Bonami působící aktuálně na 9 evropských trzích slaví kulatiny. Za své desetileté působení se z nákupního klubu zaměřeného na časově omezené kampaně rozrostla na e-shop a posléze do kompletního omnichannel modelu včetně kamenných prodejen a vlastní dopravy, prodala přes 10 milionů produktů a začala prodávat vlastní privátní značky. Ustála pandemii, strmý růst i návrat na zem a po svém se chystá i do dalšího roku: kromě expanze na další trhy CEE začne nabízet vlastní kuchyně a konfigurovatelný nábytek do obývacího pokoje a koupelny. 

„Poslední roky byly pro celou e-commerce turbulentní, velký nárůst v období pandemie vystřídalo ochlazení poptávky, inflace, energetická krize a šetření, což se odrazilo také na našich nižších tržbách v roce 2022. I přes to byl pro nás závěr roku úspěšný, a to zejména díky největší komerční akci Black Friday, kdy prodeje klíčových značek vzrostly až pětinásobně. Troufám si tedy říci, že jsme ze situace vytěžili maximum a dokázali se s ní popasovat tak, že do letošního roku vstupujeme s jasnou vizí i plány,“ hodnotí situaci Pavel Vopařil, CEO Bonami.

Optimalizace nákladů

V zisku společnost skončila i díky rychlým změnám, které v minulém roce se zhoršující se makroekonomickou situací, provedla. „Zaměřili jsme se především na přizpůsobení našeho byznys modelu nastalé situaci, tedy zefektivnění procesů a změny v různých oblastech provozu, což bohužel obnášelo i propouštění. Došlo také k optimalizaci počtu obchodů, ale i skladových ploch. Ve skladu teď využíváme pouze prostor, který potřebujeme, zbytek pronajímáme,“ přibližuje kroky společnosti Pavel Vopařil. „Byl to náročný rok, jsem hrdý, že jsme ho zvládli a opět jsme si potvrdili, že se dokážeme vyrovnat s většími výkyvy trhu.  Díky tomu můžeme realizovat to, co jsme si pro letošek naplánovali,” dodává. 

2023: Bonami kuchyně i nové ergonomické studio

Jedním z těchto plánů je investice do segmentu, který Bonami doposud nenabízelo: kuchyně. „Během uplynulých deseti let jsme postupně svou nabídku rozšiřovali a nyní nabízíme sortiment v takřka všech kategoriích v oblasti nábytku a home decoru. Bonami kuchyně jsou pro nás tedy další logický krok,” přibližuje plány Pavel Vopařil.

Cílem je, aby bylo plánování a výběr nové kuchyně pro zákazníky co nejsnadnější, Bonami tak sází na intuitivní řešení s možností vše zařídit online s případnou pomocí specialisty. Pro ty, kteří preferují osobní návštěvu kuchyňského studia, v druhém čtvrtletí Bonami otevře kuchyňské a ergonomické studio v OC Westfield Chodov. Zákazníci budou mít tedy možnost Bonami kuchyně vidět, osahat a ještě před objednáním “zažít" svou naplánovanou kuchyni v reálné velikosti a ověřit si, jak jim sedne.

V nabídce bude velký výběr kvalitních kuchyní vyrobených v Německu v různých cenových úrovních i stylech.  Vybrané sety v nejprodávanějších velikostech a designech budou k dispozici skladem, kuchyně na míru budou dodány do několika týdnů od objednání. 

Kromě obohacení sortimentu, který Bonami, nabízí, plánuje společnost i tento rok pokračovat ve své expanzi na evropských trzích, nejbližším milníkem pro ni bude vstup do Bulharska.

Bonami Pavel Vopařil

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

včera

včera

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno včera

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

včera

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

včera

včera

včera

Ukrajinci pošlou vězně na frontu. Parlament rozhodl, kteří to budou

Ukrajinský parlament ve středu odsouhlasil zákon, který některým vězňům umožní bojovat v ozbrojených silách, informovala AFP. Aby příslušná právní úprava vstoupila v platnost, musí ji ještě podepsat předseda parlamentu a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy