Cena bitcoinu se poprvé po měsíci dostala nad 18.000 dolarů

Cena bitcoinu se poprvé po měsíci dostala nad 18.000 USD (zhruba 402.000 Kč), a je tak nejvýše za poslední měsíc. Podle serveru CNBC této nejznámější kryptoměně pomohlo, že se právníkům podařilo zajistit pět miliard dolarů (112 miliard Kč), které patřily zkrachovalé kryptoměnové burze FTX.

Krátce po 11:00 SEČ se bitcoin prodával zhruba za 18.200 USD (406.600 Kč), a za uplynulý den tak přidával přes čtyři procenta. Jeho cena je teď nejvyšší od loňského 14. prosince.

Zajištění pěti miliard USD podle právníků dává naději na výplatu vkladů klientů FTX. Listopadový bankrot druhé největší kryptoměnové burzy zasadil další ránu celému trhu s kryptoměnami.

Právníci FTX ve středu uvedli, že našli přibližně pět miliard dolarů v likvidních prostředcích, včetně hotovosti a digitálních aktiv. Varovali ale, že prodej aktiv by mohl vést k výraznému tlaku na trh, což by srazilo jejich hodnotu.

„Bitcoin je už více než rok v sestupném trendu, což je na kryptoměnovém trhu standardní období medvědího trhu,“ řekl zástupce kryptoměnové burzy Luno Vijay Ayyar. Za medvědí se označuje trh, kde ceny sestoupí z maxima o 20 procent a dál se snižují.

"Za poslední rok jsme zaznamenali mnoho negativních událostí, a když se podíváme na reakci ceny na ně, obecně klesala čím dál méně – což naznačuje, že trh přijímá tyto zprávy docela dobře," pokračoval. Trh může podle něj předpokládat, že to nejhorší v nynějším cyklu mají kryptoměny už za sebou.

Související

Bitcoin

Kdo máte kryptoměny pozor. Po íránském útoku na Izrael padl Bitcoin nejvíc za rok. Zdraží ropa či zlato?

Po nočním útoku Íránu na izraelské cíle Teherán signalizuje, že je připraven převzít přímější roli ve svém konfliktu s Izraelem, do nějž dosud vstupoval zejména skrze své spojence typu teroristů z Hamásu nebo Hizballáhu. To může znamenat novou kapitolu ve vleklém střetu obou zemí, přestože zmíněný noční útok, jenž se čekal předem, byl z velké části odražen.
Bitcoin

Bitcoin stoupá navzdory varování z Evropské centrální banky, že jde o „měnu zločinu“, jejíž vnitřní hodnota je nulová

Cena nejstarší a nejrozšířenější kryptoměny světa, bitcoinu, dnes odpoledne středoevropského času překonala psychologickou hranici 60 tisíc dolarů, a to poprvé od listopadu 2021. Po jejím prolomení nyní může být jen otázkou času, než překoná dosavadní historický rekord, takřka 69 tisíc dolarů, jehož dosáhla rovněž v listopadu 2021. Stalo by tak navzdory četným varováním z oficiálních míst, včetně z Evropské centrální banky.

Více souvisejících

Bitcoin

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy