České banky prý splňují požadavky EU platné od 2018

Praha - Tuzemský bankovní sektor již v současnosti splňuje požadavky EU na stabilitu finančních institucí, které budou platné od roku 2018. Na dnešním Čínském investičním fóru to řekl guvernér České národní banky Miroslav Singer.

Směrnice a nařízení EU nově upravují například oblast regulatorního kapitálu, kapitálových rezerv a krizového řízení. Nařízení rovněž nově upravuje strukturu, objem a kvalitu kapitálu, který budou finanční instituce EU povinny držet.

Kapitálová přiměřenost českých bank je podle něj kolem 18 procent. Požadované regulatorní minimum je nyní osm procent.

Singer dále uvedl, že tuzemské banky jsou konzervativní, stabilní, ziskové a odolné vůči šokům. "Domácí sektor je plně integrován do EU a jeho výsledky jsou až nepoměrně výrazným příspěvkem do stability svých mateřských skupin," uvedl guvernér.

Související

Miroslav Singer, bývalý guvernér ČNB

Praha má nový tým investičních expertů, členem je i exguvernér ČNB Singer

Vedení hlavního města ustavilo investiční expertní výbor své organizace Pražská developerská společnost (PDS). Fungovat bude jako poradní sbor ředitele a jedním z jeho pěti členů bude bývalý guvernér České národní banky (ČNB) Miroslav Singer. Vyplývá to z materiálu, který dnes schválili pražští radní.
Miroslav Singer, guvernér ČNB

Česko má v rámci Evropy jedno "nej". Odborník řekl, zdali to krize změní

Českou politickou scénu zmítají dohady o výši schodku státního rozpočtu, který by měl činit 500 miliard korun. Návrh příslušného zákona byl zatím Poslaneckou sněmovnou puštěný do druhého čtení. Zda je skutečně nutné, aby se erár nacházel v půlbilionovém mínusu, nejsou zajedno ani ekonomičtí experti. Exguvernér ČNB Miroslav Singer tuto myšlenku například podporuje.

Více souvisejících

Miroslav Singer banky

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy