Do čela Skupiny COOP byl zvolen Pavel Březina. Jaké má plány?

Praha - 1.12.2015 proběhly plánované volby nového předsedy Svazu českých a moravských spotřebních družstev (Skupina COOP). Do čela byl nově zvolen Ing. Pavel Březina, který tak střídá dlouholetého předsedu Ing. Zdeňka Juračku, jenž rovněž působí coby představitel Asociace českého tradičního obchodu a i nadále zůstává podporovatelem tuzemských maloobchodníků.

Ing. Pavel Březina (*1980) je předsedou spotřebního družstva v Rakovníku a řadu let působil také v rámci nákupní centrály COOP Centrum.

"Hodlám se ve své činnosti soustředit na propagaci spotřebních družstev coby významného tuzemského prodejce potravin, provozujících největší síť prodejen v České republice. Chci posílit pozici značky COOP na trhu, stejně jako tomu je jinde v Evropě, kde jsou rovněž spotřební družstva, vlastněna obyvateli daných států a navíc podporována i vládami jednotlivých zemí. Spotřební družstva zajišťují dostupnost služeb v regionech po celé republice a jsou ochotna provozovat prodejny i v lokalitách, které nejsou pro zahraniční řetězce zajímavé," říká Ing. Březina.

Svaz českých a moravských spotřebních družstev (Skupina COOP) sdružuje 48 spotřebních družstev, která provozují dohromady téměř 2.900 prodejen s celkovou prodejní plochou okolo 350.000 m2 a zaměstnávají na 14.000 lidí. V roce 2014 vykázala česká a moravská spotřební družstva obrat v hodnotě přes 27 mld. Kč. Počet členů družstev je cca 150 000.

Členská družstva vystupují pod společnou značkou COOP, která je tak největší sítí prodejen potravin v České republice. Více než 400 prodejen potravin je začleněno do maloobchodních řetězců COOP TUTY, COOP TIP, COOP TERNO, COOP DISKONT a COOP STAVEBNINY. Kromě obchodní činnosti provozuje SČMSD také 10 středních odborných škol, manažerský institut, nebo půjčovnu automobilů pod značkou Europcar. Oblíbený je rovněž mobilní virtuální operátor COOP Mobil.

Související

Hackeři, ilustrační foto

Stovky švédských supermarketů muselo zavřít kvůli kybernetickému útoku

Zhruba 500 obchodů řetězce Coop muselo ve Švédsku zavřít kvůli velkému kybernetickému útoku, který postihl podniky a organizace po celém světě. Švédský Coop uvedl, že v pátek uzavřel více než polovinu ze svých 800 obchodů poté, co přestaly fungovat pokladny. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC News.

Více souvisejících

COOP Ekonomika protext

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy