Babiš odvolal šéfa podniku provozujícího Státní pokladnu

Praha - Ministr financí Andrej Babiš (ANO) odvolal k 1. březnu šéfa státního podniku Státní pokladna Centrum sdílených služeb (SPCSS) Hanuše Weisla.

Na jeho místo vypíše ministerstvo financí výběrové řízení. Vedením podniku byl dočasně pověřen ředitel provozu IT služeb Dušan Kučera. Ministerstvo financí o tom informovalo na internetu. Podle médií byli odvoláni ještě dva lidé z vedení pokladny. Firma by měla mimo jiné zajistit některé provozní služby pro elektronickou evidenci tržeb.

Kromě generálního ředitele SPCSS přišli podle serveru Aktuálně.cz už dříve o místo také obchodní ředitel Ivan Morávek a ekonomická ředitelka Jitka Havašová. "K odvolání obchodního ředitele došlo v prosinci 2015 s tím, že jeho manažerská smlouva zanikla k 29. únoru 2016," řekl serveru mluvčí ministerstva Michal Žurovec. Havašová byla odvolána k 22. únoru.

Společnost Státní pokladna Centrum sdílených služeb, která vznikla počátkem roku 2015 odštěpením od Státní tiskárny cenin, provozuje Národní datové centrum a systém Státní pokladny. Podnik tak spravuje klíčová data ministerstva financí a vybraných složek státní správy. Společnost měla také podle původních plánů vytvořit a provozovat kompletně nový systém pro elektronickou evidenci tržeb.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Ministerstvo financí Státní pokladna Centrum sdílených služeb (SPCSS)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy