Philip Morris ČR vyplatí za loňský rok hrubou dividendu 1000 Kč

Praha - Společnost Philip Morris ČR, která je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v zemi, vyplatí za loňský rok hrubou dividendu 1000 korun. Rozhodla o tom dnešní řádná valná hromada. Za rok 2015 akcionáři získali 920 korun.

Předseda představenstva Árpád Könye řekl, že výše dividendy byla navržena s ohledem na finanční výsledky za léta 2015 a 2016 i budoucí potřeby společnosti. Kutnohorskému výrobci tabáku loni meziročně vzrostl čistý zisk o 7,7 procenta na 2,8 miliardy Kč. Tržby bez spotřební daně a DPH stouply o 5,4 procenta na 11,5 miliardy korun.

"Schválená dividenda představuje rozdělení téměř celého zisku za rok 2016, a zajišťuje tak našim akcionářům hrubý výnos ve výši 7,6 procenta na akcii dle ceny akcií z 30. prosince 2016," uvedl Könye.

Růst čistého zisku a konsolidovaných tržeb v roce 2016 byl dán podle vedení firmy především příznivým vývojem objemu prodejů a míry zastoupení jednotlivých značek při prodejích v Česku a na Slovensku a zároveň příznivým vývojem cen v ČR. Provozní zisk firmy se zvýšil o 8,4 procenta na 3,5 miliardy korun. Tržby v tuzemsku bez spotřební daně a DPH vzrostly o 5,7 procenta na šest miliard Kč.

Objem domácího odbytu stoupl o 3,9 procenta na 9,2 miliardy kusů cigaret, na Slovensku o 0,7 procenta na čtyři miliardy cigaret. Tržní podíl v ČR se zvýšil o 0,2 procentního bodu na 46,1 procenta, na Slovensku o 0,1 procentního bodu na 57,1 procenta. Celkový trh cigaret vzrostl v Česku o 0,1 procenta a na Slovensku o 0,3 procenta klesl.

Vedení akcionářům oznámilo, že firma začne v druhé polovině letošního roku distribuovat v Česku a na Slovensku výrobky iQOS, ve kterých se na rozdíl od běžných cigaret tabák zahřívá. Úroveň škodlivých a potenciálně škodlivých látek je podle vedení firmy v těchto produktech o 90 až 95 procent nižší.

Philip Morris ČR je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků. V Česku zaměstnává přes 1000 lidí.

Související

Kouření

Firmě Philip Morris ČR klesl zisk. Navzdory pandemii jsou výsledky slušné, říká ředitelka

Společnosti Philip Morris ČR, která je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v zemi, klesl v letošním prvním pololetí meziročně čistý zisk o 14,2 procenta na 1,7 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH stouply o 4,7 procenta na 8,6 miliardy Kč, oznámila dnes firma na svých webových stránkách. Navzdory pandemii koronaviru považuje výsledky za uspokojivé.

Více souvisejících

Philip Morris Ekonomika cigarety firmy Akcie

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Euro 2024: Na úvod fotbalového ME domácí Němci deklasovali Skoty 5:1

Lepší začátek evropského šampionátu si domácí německá fotbalová reprezentace nemohla přát. V úvodním zápase turnaje si poradila s neškodnými Skoty, kterým nepomohla ani mohutná fanouškovská podpora v Mnichově. Do karet Němcům hrál i fakt, že od konce prvního poločasu hráli Skotové o deseti lidech. Po prvním poločase už prohrávali 0:3, přičemž ve druhém poločase inkasovali další dvě branky. Ostrované si udělali radost jedinou brankou, která byla navíc ještě vlastní, když se nešťastně trefil Rüdiger. Byla to však jediná kaňka na bezchybném německém výkonu.

včera

Paul Rusesabagina

Hrdina Hotelu Rwanda slaví sedmdesátiny. Poslední roky ale protrpěl

Rwandou před třiceti lety zmítalo násilí, které připravilo o život stovky tisíc lidí. Kulaté sedmdesáté narozeniny slaví v sobotu 15. června muž, který během genocidy zachránil 1 268 lidských životů. Paul Rusesabagina je bývalý hotelový manažer, jehož činy byly mezinárodně oceněny. V posledních letech se však v rodné zemi stal terčem vládnoucích struktur. 

včera

včera

včera

včera

včera

Peter Pellegrini je novým slovenským prezidentem.

Slovensko má nového prezidenta. Pellegrini složil slib a ujal se funkce

Slovensko má nového prezidenta. Peter Pellegrini v sobotu po poledni během slavnostní schůze parlamentu v budově Slovenské filharmonie v Bratislavě složil slib do rukou předsedy ústavního soudu a ujal se funkce, ve které nahradil končící prezidentku Zuzanu Čaputovou. Program inaugurace bude pokračovat v odpoledních hodinách. 

včera

Čaputová jako první slovenská prezidentka provedla zemi velkými krizemi

Slovensko dnes zažívá střídání stráží v prezidentském paláci. Po pěti letech končí na pozici hlavy státu Zuzana Čaputová, která byla první prezidentkou v historii země. Provedla ji velkými krizemi, mandát se rozhodla neobhajovat. Ve funkci ji nahradí Peter Pellegrini. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy